Раніше ми писали, що треба зробити, щоб млинці вийшли тонкими і при цьому не рвалися і не прилипали.
Сьогодні у нас замість борошна буде крохмаль. Але налистники виходять просто чудові!
Інгредієнти:
- Яйце – 6 шт.,
- Молоко – 0,5 л,
- Крохмаль – 5-6 ст. л.,
- Соняшникова олія – 1 ст. л. + для змащення,
- Сир – 300 г,
- Цукор – за смаком,
- Сметана – за смаком,
- Вершкове масло – за смаком.
Приготування:
- Збити міксером 5 яєць із цукром. Потім всипати крохмаль, постійно перемішуючи яєчну суміш. Влити молоко кімнатної температури та олію. Перемішати, щоб не було грудочкою та дати постояти 15 хвилин.
- Змастити сковороду олією. Вилити невелику порцію рідкого тіста і рівномірно розподілити по всій поверхні. Смажити млинці лише з одного боку. Готові млинці викласти на тарілку.
- Для приготування начинки необхідно сир перетерти з цукром і 1 яйцем. Додати мак та родзинки за бажанням, перемішати.
- На млинець викласти начинку з сиру. Загорнути в конвертик або рулетик і покласти налисники в каструлю, казанок або горщик. Шари потрібно промазати сметаною та розтопленим вершковим маслом. Надіслати блюдо в розігріту до 180 градусів духовку на 10–15 хвилин.
Готову страву вийняти з духовки, дати трохи охолонути і можна подавати на стіл.
Вас також можуть зацікавити новини: