П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяВони просто тануть в роті: налистники без борошна за старовинним рецептом

Вони просто тануть в роті: налистники без борошна за старовинним рецептом

Этот материал также доступен на русском языке
Існує безліч способів зробити млинці густішими без борошна, в тому числі використовувати безглютенові замінники борошна (нутове борошно, мигдальне борошно, кокосове борошно і т. д.), охолоджувати тісто і додавати горіхову олію, бананове пюре або вівсянку.

Раніше ми писали, що треба зробити, щоб млинці вийшли тонкими і при цьому не рвалися і не прилипали.

Сьогодні у нас замість борошна буде крохмаль. Але налистники виходять просто чудові!

Інгредієнти:

  • Яйце – 6 шт.,
  • Молоко – 0,5 л,
  • Крохмаль – 5-6 ст. л.,
  • Соняшникова олія – 1 ст. л. + для змащення,
  • Сир – 300 г,
  • Цукор – за смаком,
  • Сметана – за смаком,
  • Вершкове масло – за смаком.

Приготування:

  1. Збити міксером 5 яєць із цукром. Потім всипати крохмаль, постійно перемішуючи яєчну суміш. Влити молоко кімнатної температури та олію. Перемішати, щоб не було грудочкою та дати постояти 15 хвилин.
  2. Змастити сковороду олією. Вилити невелику порцію рідкого тіста і рівномірно розподілити по всій поверхні. Смажити млинці лише з одного боку. Готові млинці викласти на тарілку.
  3. Для приготування начинки необхідно сир перетерти з цукром і 1 яйцем. Додати мак та родзинки за бажанням, перемішати.
  4. На млинець викласти начинку з сиру. Загорнути в конвертик або рулетик і покласти налисники в каструлю, казанок або горщик. Шари потрібно промазати сметаною та розтопленим вершковим маслом. Надіслати блюдо в розігріту до 180 градусів духовку на 10–15 хвилин.

Готову страву вийняти з духовки, дати трохи охолонути і можна подавати на стіл.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні