Рибна запіканка з картоплею під овочево-вершковим соусом — легкий варіант обіду або вечері, чудова заміна м’яса з гарніром. Це дуже смачна страва, яка буквально тане у роті – у вас обов’язково попросять добавки.
Раніше ми розповідали, як приготувати дуже смачні відбивні з курячих сердець.
Інгредієнти (на 6 порцій):
- твердий сир — 150 г;
- вершкове масло — 80 г;
- картопля — 1,5 кг;
- філе білої риби – 800 г;
- борошно — 2 ст. л.;
- майонез 67% — 2 ст. л.;
- часник — 4 зубчики;
- перець — 0,5 ч. л.;
- паприка — 0,5 ч. л.;
- цибуля — 200 г;
- морква — 100 г;
- рослинна олія — 2 ст. л.;
- лавровий лист — 2 шт.;
- сіль м за смаком;
- вершки 10% — 200 мл;
- зелень — 30 г.
Приготування:
- Овочі промиваємо та чистимо. Філе риби нарізаємо, обвалюємо в борошні і обсмажуємо в олії з двох сторін до рум’яної скоринки.
- У майонез додаємо 2 зубчики часнику, пропущені через прес, перець, паприку та перемішуємо.
- Змащуємо отриманим маринадом підсмажені шматочки риби.
- Цибулю нарізаємо і відправляємо в розігріту сковороду з олією.
- Моркву натираємо на велику тертку та додаємо до цибулі. Перемішуємо і смажимо протягом 3-5 хвилин.
- Картоплю нарізаємо кружальцями шириною 5 міліметрів і проварюємо у киплячій воді 3 хвилини.
- Дрібно нарізаємо 2 зубчики часнику та зелень і відправляємо до цибулі та моркви.
- У вершки додаємо сіль, перець, спеції, перемішуємо та тушкуємо на маленькому вогні 5 хвилин.
- Сир натираємо на великій тертці.
- Форму для запікання змащуємо вершковим маслом, рівномірно розкладаємо картоплю, наливаємо половину соусу та розрівнюємо. Зверху викладаємо рибу, заливаємо соусом, що залишився і посипаємо тертим сиром.
- Запікаємо все в розігрітій до 180 градусів духовці 40 хвилин. За 20 хвилин до кінця приготування накриваємо запіканку фольгою, щоб сирна скоринка не підгоріла.
Вас також можуть зацікавити новини:
Мінімальну зарплату та прожитковий мінімум хочуть «заморозити»: що буде з пенсіями та соцвиплатами
Пенсійний фонд зменшує пенсії без відома пенсіонерів: чому розмір пенсії «скаче» (відео)