“Лінива” шарлотка: готуємо ароматний, повітряний пиріг усього за 15 хвилин

Для приготування смачної здоби до чаю багато часу вам не знадобиться! Озброїться “ледачим” рецептом і улюблену шарлотку зможете приготувати лише за 15 хвилин. Результат вас приємно здивує та порадує ваших домочадців.

Раніше ми розповідали, як приготувати “Наполеон” із трьох інгредієнтів.

Інгредієнти:

  • яйце куряче – 1 шт.;
  • кефір – 50 мл;
  • борошно рисове – 30 г;
  • розпушувач тесту – 0.5 ч. л.;
  • яблуко – 1 шт.;
  • цукор – 1 ч. л.

Приготування:

  1. Відокремте жовток від білка. Жовток помістіть у глибоку миску, влийте туди кефір будь-якої жирності (можна замінити ряжанкою) і всипте цукор або будь-який підсолоджувач.
  2. Збийте все віночком до однорідної маси.
  3. Білок помістіть в чашу блендера або в іншу чисту миску і на високих обертах збийте білки до білих піків.
  4. Яблуко очистьте від шкірки та наріжте невеликими кубиками.
  5. Просійте рисове борошно (можна взяти кукурудзяне) з розпушувачем в кефіру-жовткову масу, перемішайте.
  6. До отриманої маси додайте яблуко і знову ретельно перемішайте.
  7. Додайте збиті білки і акуратно перемішайте.
  8. Перекладіть тісто у форму або широку чашку великого об’єму і відправте в мікрохвильову піч на 5 хвилин при потужності 800 Вт. Готовність перевірте зубочисткою. Якщо пиріг не пропікся, відправте його знову в мікрохвильову піч на 1 хвилину.
  9. Готову шарлотку вийміть з форми. За бажання можна посипати цукровою пудрою.

Вас також можуть зацікавити новини:

Як маломобільним пенсіонерам пройти ідентифікацію та не втратити пенсію

Влада хоче зібрати з українців сотні мільярдів: які податки планують підвищити (відео)

Новое на сайте

  • Новини

Магнітні бурі на понеділок, 19 травня: триває буря червоного рівня

Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?

18/05/2025 20:54
  • Новини

Гороскоп на тиждень з 19 по 25 травня

Цей тиждень — як брама, що веде до нового життя, де чекають нові сенси. У…

18/05/2025 19:52
  • Новини

Такого ви ще не їли: салат із запеченою редискою та картоплею

Коли на прилавках та столах з'являються редиска, спаржа, різна зелень, залишається тільки вибрати, що до…

18/05/2025 18:53
  • Статті

Виплати ветеранам: кому, коли і скільки обіцяють

Нещодавно уряд встановив розмір разової грошової допомоги, яку сплачують ветеранам та їхнім близьким до Дня…

18/05/2025 18:17
  • Статті

Біодобавки: користь чи ризик для организма – чого ми не знаємо про БАДи

Подорожчання ліків призвело до нового підйому зацікавленості до біологічно активних добавок (БАДів). Супроводжувальна інформація гарантує…

18/05/2025 17:04
  • Статті

Як використовувати чебрець на кухні: поради досвідчених господинь та кухарів

Чебрець - ароматна пряність із легкими хвойними нотками, пряним смаком і приємною гіркуватістю.

18/05/2025 16:16