Весняна свіжість та вітаміни: рецепт смачного зеленого борщу з молодою кропивою

Молода кропива надає страві особливої свіжості та весняного аромату, крім того, вона містить багато вітамінів. Для приготування бульйону ви можете вибрати свинину, яловичину або курку на власний смак.

 

Для приготування такого борщу потрібні наймолодші пагони кропиви, зазвичай використовують верхівки з ніжним листям. Кропиву потрібно ретельно промити, щоб у ній не було піску та інших домішок.

Інгредієнти

  • м’ясо – 400 г,
  • вода – 3,5 л,
  • картопля – 4 шт,
  • яйця курячі – 3 шт,
  • морква – 1 шт,
  • кропива – 200 г,
  • лавровий лист – за смаком,
  • петрушка – за смаком,
  • цибуля – за смаком,
  • лимон – за смаком,
  • сіль – за смаком,
  • перець чорний мелений – за смаком.

Раніше ми розповідали, як приготувати найніжніші налисники з яблучною начинкою.

Приготування

  1. Промийте м’ясо та покладіть його в каструлю з водою. Зніміть піну після кипіння, зробить вогонь менше та варіть бульйон протягом 40 хвилин.
  2. Додайте|добавляйте| нарізану кубиком моркву, картопля і цілу очищену цибулину. Відваріть овочі до готовності.
  3. Промийте кропиву, подрібніть стебла та листя. Додайте|добавляйте| в каструлю і варіть протягом 10 хвилин|мінути|. Приправте сіллю за потреби.
  4. Додайте у бульйон сік половини лимона, щоб додати борщу кислинку.
  5. Після цього вбийте по черзі яйця. Варіть борщ ще протягом 7 хвилин, додайте|добавляйте| нарізану петрушку, трохи чорного перцю, доведіть борщ до кипіння і вимкніть.
  6. Подавайте страву, виклавши половину вареного яйця в кожну тарілку. Також під час подачі можна додати сметану.

Смачного!

Новое на сайте

  • Статті

SOS після сонця: 3 прості маски для спасіння шкіри

Сонце – радість, але й стрес для шкіри Навіть коротке перебування на сонці може залишити…

06/07/2025 14:27
  • Новини

Парламент продовжить воєнний стан і мобілізацію до листопада: шістнадцяте рішення поспіль

На найближчому пленарному тижні Верховна Рада України розгляне питання про продовження воєнного стану та загальну…

06/07/2025 13:36
  • Новини

Кислий сир – не вирок: ідеальна запіканка з «проблемного» продукту

Кислий сир – не привід викидати продукт. За допомогою простого трюку та доступних інгредієнтів можна…

06/07/2025 11:58
  • Новини

Пенсії як привілеї: чому кожен п’ятий українець отримує особливі виплати

В Україні майже кожен п'ятий пенсіонер отримує виплати за спеціальним законодавством. Але вже незабаром система…

06/07/2025 10:59
  • Новини

Новий урожай українських кавунів вже у продажу: чому дорого і що буде далі

Українські фермери розпочали збір кавунів, але поки що врожай продають за підвищеною ціною. Чому кавуни…

06/07/2025 09:54
  • Статті

Посилка з міною: як херсонець урятував себе від вірної смерті

Отримати повідомлення про посилку - буденність. Але в умовах війни це навіть може стати смертельною…

06/07/2025 08:59