Раніше ми розповідали, чим небезпечно сало для пенсіонерів.
Інгредієнти:
- 1 кг сала;
- 0,5 ст. ложки чорного меленого перцю;
- 4 зубчики часнику;
- 1,5 ст. ложки солі;
- 2 лаврові листки.
Приготування:
- Лавровий лист дрібно наріжте, часник подрібніть, змішайте ці інгредієнти з сіллю та перцем, добре розмішайте.
- Сало промийте та висушіть паперовим рушником. Можна нарізати сало порційними шматками, а можна посолити повністю. Нанесіть суміш із прянощів рівномірно по всьому салу.
- Помістіть солоне сало в контейнер, який закривається і відправте в холодильник на 7-10 днів.
- Коли сало промаринується як слід, потрібно прибрати залишки солі і залишити сало на тарілці або папері на кілька годин просто на кухні, щоб воно трохи підсохло і всі аромати наче закупорилися.
- Після цього сало можна вживати.
- Зберігати в холодильнику.