П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяМедовик на сковороді – найпростіший рецепт ніжного торта без замішування тіста та...

Медовик на сковороді – найпростіший рецепт ніжного торта без замішування тіста та духовки

Этот материал также доступен на русском языке
Медовик - дуже смачний домашній торт, але його приготування вимагає достатнього часу для розкочування коржів, їхнього випікання. Сьогодні пропонуємо рецепт медовика на сковороді, він ідеально підійде для тих, хто не має духовки або бажання замішувати тісто і розкачувати коржі.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • мед – 120 г
  • сода – 1 год. л.
  • яйця – 4 шт.
  • вершкове масло – 100 г
  • цукор – 100 г
  • мука – 170-200 г
  • сіль – щіпка для нормалізації смаку.

Для крему:

  • сметана 20% – 400 г
  • варене згущене молоко – 1 банка

Приготування:

  1. Змішайте в сотейнику соду та мед. Поставте на вогонь та прогрійте до появи карамельного кольору. Зніміть з вогню і перекладіть у миску.
  2. Додайте сіль, цукор та м’яке вершкове масло. Перемішайте.
  3. Додайте добре збиті яйця, перемішайте і відразу додайте борошно, але частинами. Перемішайте, щоб не залишилося грудочок. Тісто має вийти рідкувате, трохи густіше, ніж на млинці.
  4. На розігріту сковороду потрібно викласти кілька столових ложок тіста та розрівняти його. Запікайте 1,5 хвилини з одного боку та 1 хвилину з іншого. Якщо сковорода з гарним антипригарним покриттям, то можна її не змащувати, а якщо ні, то краще змастити вершковим маслом. І ще одна порада, краще брати сковороду з невеликим діаметром максимум до 20 см, щоб коржі було легше перевертати.
  1. Для приготування крему збийте всі необхідні інгредієнти.
  2. Змастіть коржі кремом, формуючи торт. Змастіть верх і боки. Присипте торт крихтою.

Раніше ми розповідали, як приготувати медовик без розкочування коржів у духовці.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні