Інгредієнти:
Для тіста:
- мед – 120 г
- сода – 1 год. л.
- яйця – 4 шт.
- вершкове масло – 100 г
- цукор – 100 г
- мука – 170-200 г
- сіль – щіпка для нормалізації смаку.
Для крему:
- сметана 20% – 400 г
- варене згущене молоко – 1 банка
Приготування:
- Змішайте в сотейнику соду та мед. Поставте на вогонь та прогрійте до появи карамельного кольору. Зніміть з вогню і перекладіть у миску.
- Додайте сіль, цукор та м’яке вершкове масло. Перемішайте.
- Додайте добре збиті яйця, перемішайте і відразу додайте борошно, але частинами. Перемішайте, щоб не залишилося грудочок. Тісто має вийти рідкувате, трохи густіше, ніж на млинці.
- На розігріту сковороду потрібно викласти кілька столових ложок тіста та розрівняти його. Запікайте 1,5 хвилини з одного боку та 1 хвилину з іншого. Якщо сковорода з гарним антипригарним покриттям, то можна її не змащувати, а якщо ні, то краще змастити вершковим маслом. І ще одна порада, краще брати сковороду з невеликим діаметром максимум до 20 см, щоб коржі було легше перевертати.
- Для приготування крему збийте всі необхідні інгредієнти.
- Змастіть коржі кремом, формуючи торт. Змастіть верх і боки. Присипте торт крихтою.
Раніше ми розповідали, як приготувати медовик без розкочування коржів у духовці.