Слава про грузинську кухню розносяться далеко за її межами, і сьогодні ми спробуємо приготувати найніжнішу закуску – баклажанові «Дільки» з горіхової начинкою.
Інгредієнти:
- баклажани великі – 2-3 шт.
- яйця – 2 шт.
- олія – для смаження
Сольовий розчин:
на 1 л води – 1 год. солі
Горіхова начинка:
волоські горіхи – 200 г
вода – 100 мл
майонез – 100 г
часник – 4-5 зубчиків
цибуля ріпчаста – ¼ шт.
сік лимона – 2 ст.
кінза – невеликий пучок
хмелі-сунелі – 0,5 ч.л.
коріандр – 0,5 ч.л.
сіль за смаком
Процес приготування:
- Баклажани нарізаємо тонкими кружальцями (приблизно 7-8 мм)
- робимо сольовий розчин (1 ч.л. солі на 1 літр води)
- заливаємо баклажани розчином так, щоб вони були повністю покриті
залишаємо на 30 хвилин.
Готуємо горіхову начинку:
- У блендер наливаємо воду
- кладемо волоські горіхи, лимонний сік, зубчики часнику, чверть цибулини та свіжу зелень кінзи
- додаємо майонез, спеції, сіль за смаком
- подрібнюємо інгредієнти в однорідну пасту
- готову начинку ставимо в холодильник, щоб вона трохи загуснула.
За півгодини
- воду з баклажанів зливаємо
- сушимо їх на паперових рушниках
- збиваємо віночком 2 яйця
- виливаємо суміш до баклажанів
- добре перемішуємо, щоб яйця обволокли кожен кружок
- залишаємо постояти так 10-15 хвилин (Це робиться для того, щоб під час смаження баклажани не вбирали занадто багато олії)
- обсмажуємо баклажани на сковороді в олії з двох сторін до рум’яності
- знімаємо на паперові рушники, щоб увібралися надлишки олії
- після на один бік обсмаженого кухля баклажану викладаємо горіхову начинку (1 ч.л. )
- згортаємо навпіл, щоб вийшла «частка».
Запрошуйте до столу гостей та домочадців!