А як у домашніх умовах правильно приготувати відвар шипшини, його настій, настойку чи вітамінний напій чи чай, щоб максимально витягти корисні речовини з плодів?
Для приготування відвару шипшини використовують висушені плоди. Щоб шипшина швидше настоялася, сухі плоди рекомендується розчавити, видалити волоски і залити гарячою водою.
Щоб подрібнити плоди, їх загортають у рушник і кілька разів ударяють по них, наприклад, кухонним молотком.
Для приготування відвару використовують емальовану або керамічну жаростійку посудину.
У закритій кришкою посудині плоди шипшини кип’ятити 5 хвилин. Настоюється відвар 2,5 години, перед застосуванням його проціджують.
Для приготування відвару шипшини на 100 г плодів використовують 1 л води.
Вживаючи відвар із плодів, ви зменшите тиск, зміцните серцево-судинну систему. Шипшина має кровотворну дію, підвищує опірність організму до інфекцій, прискорює загоєння ран і зрощення кісток, нормалізує роботу жовчного міхура та печінки, чудово бореться з авітамінозом та виснаженням.
Ми продовжуємо публікувати гороскоп друїдів відповідно до дат календаря. Всього у цьому гороскопі 22 знаки-дерева.…
Під час хвороби важливу роль у підтримці сил та відновленні організму відіграє правильний режим харчування…
У світі дитячої моди навіть найменші деталі набувають важливого значення. Коли справа доходить до вибору…
До Великодня готуються заздалегідь, підбирають продукти та потрібний рецепт. Але більшість жінок працюють, і часто…
Так склалося, що саме для чорнобильців, які мають групу інвалідності, законодавці передбачили більше пільг.
Останній місяць весни принесе зміни до різних сфер нашого життя. Стосуватимуться вони і комунальних тарифів,…