А як у домашніх умовах правильно приготувати відвар шипшини, його настій, настойку чи вітамінний напій чи чай, щоб максимально витягти корисні речовини з плодів?
Для приготування відвару шипшини використовують висушені плоди. Щоб шипшина швидше настоялася, сухі плоди рекомендується розчавити, видалити волоски і залити гарячою водою.
Щоб подрібнити плоди, їх загортають у рушник і кілька разів ударяють по них, наприклад, кухонним молотком.
Для приготування відвару використовують емальовану або керамічну жаростійку посудину.
У закритій кришкою посудині плоди шипшини кип’ятити 5 хвилин. Настоюється відвар 2,5 години, перед застосуванням його проціджують.
Для приготування відвару шипшини на 100 г плодів використовують 1 л води.
Вживаючи відвар із плодів, ви зменшите тиск, зміцните серцево-судинну систему. Шипшина має кровотворну дію, підвищує опірність організму до інфекцій, прискорює загоєння ран і зрощення кісток, нормалізує роботу жовчного міхура та печінки, чудово бореться з авітамінозом та виснаженням.
Експерти прогнозують ймовірне затоплення кількох українських міст. Про які населені пункти йдеться та з чим…
Частині внутрішньо переміщених осіб доступна нова грошова допомога в розмірі 2000 гривень. Яким критеріям треба…
Пенсійний фонд України надає можливість пройти відеоідентифікацію пенсіонерам онлайн без необхідності відвідувати відділення особисто. Як…
Надійний та ефективний генератор — відмінне джерело живлення для дому та офісу у разі частого…
Мережу облетіла новина про зниження тарифу на газ, і багато хто вже готується радіти дешевшому…
Українці можуть отримати 1000 грн “Зимової підтримки” до 24 грудня і витратити їх на товари…