А як у домашніх умовах правильно приготувати відвар шипшини, його настій, настойку чи вітамінний напій чи чай, щоб максимально витягти корисні речовини з плодів?
Для приготування відвару шипшини використовують висушені плоди. Щоб шипшина швидше настоялася, сухі плоди рекомендується розчавити, видалити волоски і залити гарячою водою.
Щоб подрібнити плоди, їх загортають у рушник і кілька разів ударяють по них, наприклад, кухонним молотком.
Для приготування відвару використовують емальовану або керамічну жаростійку посудину.
У закритій кришкою посудині плоди шипшини кип’ятити 5 хвилин. Настоюється відвар 2,5 години, перед застосуванням його проціджують.
Для приготування відвару шипшини на 100 г плодів використовують 1 л води.
Вживаючи відвар із плодів, ви зменшите тиск, зміцните серцево-судинну систему. Шипшина має кровотворну дію, підвищує опірність організму до інфекцій, прискорює загоєння ран і зрощення кісток, нормалізує роботу жовчного міхура та печінки, чудово бореться з авітамінозом та виснаженням.
У цей день відзначають 27 щорічних свят, з деякими з них ми хотіли б вас…
Багато господинь не люблять довго возитися на кухні, тому віддають перевагу простим рецептам. Пропонуємо найлегший…
Теплиця – це відмінний спосіб вирощування рослин, який дозволяє продовжити вегетаційний період і захистити рослини…
Річкова риба посідає важливе місце у раціоні українців. Найперша її перевага в доступності у свіжому…
Орхідеї - улюблені рослини багатьох, але не всі квітникарі знають, чи можна обприскувати орхідеї, чи…
22 листопада на території України очікується сніг, вітер, місцями дощі. На сході та півдні без…