Домашня енциклопедія

Як правильно приготувати відвар шипшини

А як у домашніх умовах правильно приготувати відвар шипшини, його настій, настойку чи вітамінний напій чи чай, щоб максимально витягти корисні речовини з плодів?

Для приготування відвару шипшини використовують висушені плоди. Щоб шипшина швидше настоялася, сухі плоди рекомендується розчавити, видалити волоски і залити гарячою водою.

Щоб подрібнити плоди, їх загортають у рушник і кілька разів ударяють по них, наприклад, кухонним молотком.

Для приготування відвару використовують емальовану або керамічну жаростійку посудину.

У закритій кришкою посудині плоди шипшини кип’ятити 5 хвилин. Настоюється відвар 2,5 години, перед застосуванням його проціджують.

Для приготування відвару шипшини на 100 г плодів використовують 1 л води.

Вживаючи відвар із плодів, ви зменшите тиск, зміцните серцево-судинну систему. Шипшина має кровотворну дію, підвищує опірність організму до інфекцій, прискорює загоєння ран і зрощення кісток, нормалізує роботу жовчного міхура та печінки, чудово бореться з авітамінозом та виснаженням.

Метки: відвар зеленая аптека народна медицина

Новое на сайте

  • Статті

Чому потрібна юридична допомога під час легалізації самобуду?

Дуже часто узаконення самобуду перетворюється на складний та заплутаний процес для звичайної людини. Він вимагає…

08/04/2025 23:19
  • Новини

Так поливати томати не можна – експерти вказали на помилки, яких багато хто припускається

Багато овочівників вважають, що помідори потребують частих і рясних поливів. Але чи це так насправді?

08/04/2025 22:56
  • Новини

Погода в Україні на середу, 9 квітня

9 квітня подекуди у центральних, західних та північних областях України очікується сніг.

08/04/2025 22:34
  • Новини

Магнітні бурі на середу, 9 квітня 2025 року

Якою буде космічна погода? Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?

08/04/2025 21:55
  • Статті

Хочете хорошу пам’ять – треба більше спати: що відкрили вчені

Здоровий сон – це основа гарного самопочуття.

08/04/2025 21:16
  • Статті

У чому секрет пишного і рівного бісквіту: спробуйте – і підкоріть всіх подруг

Яйце, цукор і борошно - все просто, але бісквіт не піднімається, то тріскається, то осідає.…

08/04/2025 20:34