Ключові тези:
Чай та цукор
Дієтологи відзначають: чай з цукерками або солодкою випічкою посилює потяг до цукру, через що людина з’їдає в 3 рази більше солодощів. При цьому статистика показує: народи, де чай п’ють без цукру, рідше хворіють на онкологію. Виняток – зелений чай: у ньому цукор допомагає засвоєнню катехінів.
Чай та молоко
Катехіни, що містяться в чаї, нейтралізують вільні радикали та знижують ризик онкології, серцевої недостатності та діабету. Але додавання молока частково блокує цей ефект.
Чай та мед
Мед корисніший за цукор, але при температурі вище 40 °C ферменти в ньому руйнуються. При нагріванні вище 60 °C фруктоза окислюється, і продукти цього процесу можуть провокувати утворення пухлин. Тому мед у гарячий чай додавати не можна.
Чай та лимон
Лимон – джерело вітаміну C, але в надто гарячому чаї його цінні речовини руйнуються. Оптимально додавати часточку лимона в теплий чай і випивати відразу.
Вас також можуть зацікавити новини:
Все більше українців залишаються працювати після виходу на пенсію. Як оновлюються виплати для таких пенсіонерів…
Підводні камені та відмови ПФУ. Як підприємцю довести свій пенсійний стаж і не втратити роки…
Поліція попередила українців про санкції за порушення законодавства щодо спалювання листя та трави на присадибних…
Більшість українців звертається за призначенням пенсії до органів Пенсійного фонду. Але у випадку виходу на…
Пенсійний фонд попередив, що частину виплат можуть утримати. Розповідаємо, які фінансові ризики існують для українських…
У п'ятницю в Україні залежить від антициклону Petralilly. Саме вони сформують комфортну погоду.