Ключові тези:
Чай та цукор
Дієтологи відзначають: чай з цукерками або солодкою випічкою посилює потяг до цукру, через що людина з’їдає в 3 рази більше солодощів. При цьому статистика показує: народи, де чай п’ють без цукру, рідше хворіють на онкологію. Виняток – зелений чай: у ньому цукор допомагає засвоєнню катехінів.
Чай та молоко
Катехіни, що містяться в чаї, нейтралізують вільні радикали та знижують ризик онкології, серцевої недостатності та діабету. Але додавання молока частково блокує цей ефект.
Чай та мед
Мед корисніший за цукор, але при температурі вище 40 °C ферменти в ньому руйнуються. При нагріванні вище 60 °C фруктоза окислюється, і продукти цього процесу можуть провокувати утворення пухлин. Тому мед у гарячий чай додавати не можна.
Чай та лимон
Лимон – джерело вітаміну C, але в надто гарячому чаї його цінні речовини руйнуються. Оптимально додавати часточку лимона в теплий чай і випивати відразу.
Вас також можуть зацікавити новини:
Бувають моменти, коли гості вже майже дзвонять у двері, а часу на складні десерти зовсім…
Павербанки стали звичним аксесуаром у побуті, особливо під час відключень електроенергії. Проте за неправильного використання…
Пенсійний фонд України може не лише відмовити в перерахунку пенсії, а й фактично позбавити пенсіонера…
Будинки престарілих у місті Дніпро виконують важливу соціальну функцію, забезпечуючи людям похилого віку безпечні умови…
Червоний Хрест оголосив видачу продуктової допомоги громадянам. Розповідаємо, хто зможе отримати продукти і куди треба…
Про будь-які зміни в житті пенсіонера, які можуть вплинути на розмір пенсії, потрібно своєчасно повідомляти…