Ключові тези:
Слива має м’які проносні властивості. Дієтологи рекомендують споживати її усім, хто страждає на хронічні закрепи. Також ці фрукти містять багато вітамінів та мінералів.
Сприяють виведенню з організму «поганого» холестерину, запобіганню атеросклерозу.
У сливах багато аскорбінової кислоти, тож споживання їх взимку (сушені плоди зберігають усі корисні речовини) знизить ризик захворювання на гострі респіраторні вірусні інфекції.
Знищують хвороботворну мікрофлору в порожнині рота і травному тракті.
Мають сечогінні властивості, а отже борються з набряками.
Знижують артеріальний тиск, тому вкрай корисні при гіпертонії.
Містять багато заліза, тож включайте їх до раціону – і анемія вам не страшна.
Запобігають передчасному старінню клітин, покращують стан нігтів, шкіри і волосся.
Попри чимало корисних властивостей, слід з обережністю вживати сливи, якщо є індивідуальна непереносимість або ви маєте суттєву схильність до алергії. Також сливи, а особливо сливовий сік і чорнослив, протипоказані:
людям з ревматизмом і подагрою;
у період загострення хронічних захворювань шлунково-кишкового тракту.
ЗВЕРНІТЬ УВАГУ: споживання більше 200 грамів сливи на добу може викликати біль та розлади травлення.
Читайте також:
Ібрагім та Харріс — американські пенсіонери, які пережили разом з українцями вторгнення, обстріли та блекаути.…
Доглянуте, красиве, здорове та сяюче волосся — мрія кожної жінки. Але дуже часто зовнішні фактори…
Збої у роботі банкоматів Ощадбанку можуть призвести до несподіваних фінансових труднощів. Клієнти скаржаться, що пристрої…
У Хмельницькій області жінці відключили газ за "витік", якого не було. Розповідаємо, на чий бік…
Відпустка для батьків і опікунів надається для догляду за дитиною до 3 років. Розповідаємо, що…
В Україні стартувала програма, яка допоможе переселенцям та мешканцям прифронтових територій придбати житло з державною…