Ключові тези:
Слива має м’які проносні властивості. Дієтологи рекомендують споживати її усім, хто страждає на хронічні закрепи. Також ці фрукти містять багато вітамінів та мінералів.
Сприяють виведенню з організму «поганого» холестерину, запобіганню атеросклерозу.
У сливах багато аскорбінової кислоти, тож споживання їх взимку (сушені плоди зберігають усі корисні речовини) знизить ризик захворювання на гострі респіраторні вірусні інфекції.
Знищують хвороботворну мікрофлору в порожнині рота і травному тракті.
Мають сечогінні властивості, а отже борються з набряками.
Знижують артеріальний тиск, тому вкрай корисні при гіпертонії.
Містять багато заліза, тож включайте їх до раціону – і анемія вам не страшна.
Запобігають передчасному старінню клітин, покращують стан нігтів, шкіри і волосся.
Попри чимало корисних властивостей, слід з обережністю вживати сливи, якщо є індивідуальна непереносимість або ви маєте суттєву схильність до алергії. Також сливи, а особливо сливовий сік і чорнослив, протипоказані:
людям з ревматизмом і подагрою;
у період загострення хронічних захворювань шлунково-кишкового тракту.
ЗВЕРНІТЬ УВАГУ: споживання більше 200 грамів сливи на добу може викликати біль та розлади травлення.
Читайте також:
Деякі пенсіонери можуть отримати грошову допомогу на оплату житлово-комунальних послуг. Розповідаємо, як це зробити.
Щоб швидше прокинутися зранку, багато людей п'ють каву чи чай. Та який напій слід обирати,…
Арешт картки — не вирок. Ось що потрібно зробити, щоб її розблокувати.
Все більше українців шукають за кордоном безпечне й комфортне місце для своїх літніх родичів. У…
Не проґав свій шанс. Кому дадуть гроші на оплату комуналки вже цієї зими?
28 жовтня всюди чи хмарно, чи дощ. Окрім цього, очікується і поривчастий вітер у західних…