Щоб узимку приготувати долму – страву з виноградного листя з начинкою, – варто зробити заготовку заздалегідь.
Промийте листя, скрутіть трубочками і щільно укладіть у банки. Залийте окропом, через 5-10 хвилин злийте воду, додайте по 1-1,5 столової ложки солі на літр, знову залийте окропом і закатайте. Переверніть банки, укутайте до охолодження і зберігайте в підвалі або льосі.
Спробуйте легкий салат у східному стилі: змішайте відварений булгур або кускус із великою кількістю дрібно нарубаної зелені. Заправте оливковою олією та лимонним соком. Такий салат хороший і сам по собі, і як гарнір до м’яса або риби.
Щоб листя салату не жовтіло і залишалося соковитим, перед тим як покласти його в холодильник, загорніть його в сухий паперовий рушник і покладіть в пакет. Рушник вбере зайву вологу, через яку зелень псується раніше часу.
Щоб під час смаження олія не розбризкувалася, посипте суху сковороду дрібкою солі – це старий кухарський прийом. Сіль вбирає зайву вологу і олія менше «стріляє».
Читайте також:
У понеділок, 30 червня, вночі в Україні подекуди можливий невеликий дощ, удень у північних, центральних…
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
З початку червня українці зіткнулися з новими обмеженнями на перекази з картки на картку. Фінансові…
Від перших днів липня небесна сцена ніби тремтить від напруженості. Ми входимо в зону емоційної…
Незважаючи на чутки та очікування підвищення, влада зберігає фіксовані ціни, щоб забезпечити передбачуваність для населення.…
Це село на кордоні з Румунією називають найбагатшим в Україні. Тут розкіш поєднується з прагматизмом,…