І виростити такий гриб можна самотужки в домашніх умовах. Ось покрокова інструкція.
Приблизно через два тижні почне відчуватися оцтовий запах. Це означає, що ферментація проходить успішно. Ще через тиждень на поверхні з’явиться плівка. Коли вона збільшиться і досягне товщини 1-2 сантиметри – гриб готовий. Обережно злийте рідину. Замість неї налийте свіжий холодний чай. Важливо це робити акуратно, щоб не пошкодити гриб, інакше він може загинути.
Щоб чайний гриб вас довго радував смачним квасом, тримайте його в теплі, але без прямих сонячних променів. Не сипте цукор на тіло гриба, регулярно його промивайте у чистій воді.
Коли гриб досягне товщини 8-9 сантиметрів, його варто розділити. Відділяйте пласти, які відшаровуються. Нижній можна вже використовувати для приготування напою. А верхній необхідно покласти у банку з солодким чаєм для дозрівання.
Якщо гриб впав на дно банки – значить, він зіпсувався. Спробуйте його реабілітувати, замінивши воду на чисту. Якщо протягом трьох днів він не сплив, вилийте рідину і почніть вирощувати новий.
Читайте також:
Ця страва раніше була дуже популярною на Поліссі, але сьогодні її готують у всіх куточках…
Якщо ви хочете виростити на своїй ділянці найсолодшу та соковитішу редиску, то вам у цьому…
3 квітня очікуються дощі у більшості центральних, південних та західних областей України
Людям, які погано переносять стрибки тиску, в дні магнітних бур слід підстрахуватися і дотримуватися простих…
Навесні, коли пробуджується природа і яскравіше сяє сонце, кожна жінка прагне виглядати гарно. Покращити тонус…
Жителі Балтщини (Одеська область) часто з цікавістю розглядають моторолер з дахом, на якому вправно курсує…