І виростити такий гриб можна самотужки в домашніх умовах. Ось покрокова інструкція.
Приблизно через два тижні почне відчуватися оцтовий запах. Це означає, що ферментація проходить успішно. Ще через тиждень на поверхні з’явиться плівка. Коли вона збільшиться і досягне товщини 1-2 сантиметри – гриб готовий. Обережно злийте рідину. Замість неї налийте свіжий холодний чай. Важливо це робити акуратно, щоб не пошкодити гриб, інакше він може загинути.
Щоб чайний гриб вас довго радував смачним квасом, тримайте його в теплі, але без прямих сонячних променів. Не сипте цукор на тіло гриба, регулярно його промивайте у чистій воді.
Коли гриб досягне товщини 8-9 сантиметрів, його варто розділити. Відділяйте пласти, які відшаровуються. Нижній можна вже використовувати для приготування напою. А верхній необхідно покласти у банку з солодким чаєм для дозрівання.
Якщо гриб впав на дно банки – значить, він зіпсувався. Спробуйте його реабілітувати, замінивши воду на чисту. Якщо протягом трьох днів він не сплив, вилийте рідину і почніть вирощувати новий.
Читайте також:
Раніше бабусі заздалегідь складали у шафу «вузлик на смерть» — скромний одяг, у якому хотіли…
Старовинний одяг і взуття нерідко припадають пилом у бабусиних скринях, хоча можуть коштувати значних грошей.…
Коли за вікном похмуро, хочеться чогось теплого, м'якого та затишного. Цей суп-пюре з печеного болгарського…
На початку ХХ століття Париж був задушливим не через повітря, а через моду. Важкі сукні,…
Роки невблаганно йдуть уперед. Не встигнеш озирнутися, і ти вже на пенсії. З одного боку,…
Ветерани війни мають особливі умови для виходу на пенсію. Дізнайтеся, у скільки років можуть оформити…