І виростити такий гриб можна самотужки в домашніх умовах. Ось покрокова інструкція.
Приблизно через два тижні почне відчуватися оцтовий запах. Це означає, що ферментація проходить успішно. Ще через тиждень на поверхні з’явиться плівка. Коли вона збільшиться і досягне товщини 1-2 сантиметри – гриб готовий. Обережно злийте рідину. Замість неї налийте свіжий холодний чай. Важливо це робити акуратно, щоб не пошкодити гриб, інакше він може загинути.
Щоб чайний гриб вас довго радував смачним квасом, тримайте його в теплі, але без прямих сонячних променів. Не сипте цукор на тіло гриба, регулярно його промивайте у чистій воді.
Коли гриб досягне товщини 8-9 сантиметрів, його варто розділити. Відділяйте пласти, які відшаровуються. Нижній можна вже використовувати для приготування напою. А верхній необхідно покласти у банку з солодким чаєм для дозрівання.
Якщо гриб впав на дно банки – значить, він зіпсувався. Спробуйте його реабілітувати, замінивши воду на чисту. Якщо протягом трьох днів він не сплив, вилийте рідину і почніть вирощувати новий.
Читайте також:
19 травня очікуються невеликі дощі у більшості областей України. Ще буде свіжо, але холодні дні…
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Цей тиждень — як брама, що веде до нового життя, де чекають нові сенси. У…
Коли на прилавках та столах з'являються редиска, спаржа, різна зелень, залишається тільки вибрати, що до…
Нещодавно уряд встановив розмір разової грошової допомоги, яку сплачують ветеранам та їхнім близьким до Дня…
Подорожчання ліків призвело до нового підйому зацікавленості до біологічно активних добавок (БАДів). Супроводжувальна інформація гарантує…