Субота, 18 Січня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяЧому вершки згортаються у соусі: ось що розповіли досвідчені господині

Чому вершки згортаються у соусі: ось що розповіли досвідчені господині

Этот материал также доступен на русском языке
Така ситуація знайома багатьом: задумаєш оригінальну страву з вершками, а вони раптом підносять сюрприз - несподівано згортаються у вже майже готовому соусі. Як уникнути цієї неприємності?

Чому вершки згортаються у соусі?

  • Вершки можуть згорнутися при додаванні у кислі соуси. Щоб цього уникнути, змішайте томат з невеликою кількістю цукру та борошна, трохи прогрійте, а потім, помішуючи, додайте вершки і потоміть кілька хвилин на мінімальному вогні.
  • Також для соусу вибирайте вершки жирністю від 23% і більше.
  • Перед тим як додавати вершки з холодильника у гарячу страву, залиште їх при кімнатній температурі, а посуд зі стравою зніміть з вогню. Тоді вершки не згорнуться і не перетворяться на пластівні.
  • При додаванні вершків до сковороди одночасно помішуйте соус вінчиком, щоб вони рівномірно розподілилися в соусі і не згорнулися.
  • Не потрібно кип’ятити вершки, доведіть страву майже до готовності, а за кілька хвилин до закінчення приготування додайте вершки.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні