Чому вершки згортаються у соусі?
- Вершки можуть згорнутися при додаванні у кислі соуси. Щоб цього уникнути, змішайте томат з невеликою кількістю цукру та борошна, трохи прогрійте, а потім, помішуючи, додайте вершки і потоміть кілька хвилин на мінімальному вогні.
- Також для соусу вибирайте вершки жирністю від 23% і більше.
- Перед тим як додавати вершки з холодильника у гарячу страву, залиште їх при кімнатній температурі, а посуд зі стравою зніміть з вогню. Тоді вершки не згорнуться і не перетворяться на пластівні.
- При додаванні вершків до сковороди одночасно помішуйте соус вінчиком, щоб вони рівномірно розподілилися в соусі і не згорнулися.
- Не потрібно кип’ятити вершки, доведіть страву майже до готовності, а за кілька хвилин до закінчення приготування додайте вершки.
Вас також можуть зацікавити новини: