Перед тим як гострити ножиці, їхні леза потрібно очистити від забруднень.
Для заточування невеликих ножиць згодяться фольга, наждачний папір або голка. Процес дуже простий: потрібно багато разів різати фольгу або наждачний папір. Голку, звісно, розрізати не вдасться, але ріжучі рухи по ній також будуть корисними.
Для ножиць більшого розміру можна також використовувати скляну пляшку. Вдавайте, ніби намагаєтеся її розрізати. Тим самим лезо ножиць буде заточуватися.
Для великих ножиць можна скористатися заточувальним бруском. Головне, контролювати кут нахилу при заточуванні, щоб не пошкодити ріжуче полотно.
Заточений інструмент продезінфікуйте – можна скористатися змоченим у антисептику ватним диском.
ЗВЕРНІТЬ УВАГУ: щоб ножиці служили довше, регулярно очищайте їх від бруду. Особливо це актуально для кухонних ножиць. Змащуйте рухомий механізм спеціальним мастилом раз на півроку.
Читайте інші наші поради:
Чи буде магнітна буря в неділю. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.
Українці можуть отримати додаткові кошти в межах програми "Зимова підтримка". Кому саме нададуть додаткові гроші…
Чому українцям почали надходити повідомлення про скасування реєстрації місця проживання та кому це загрожує?
Чимало городників вже зараз запасаються насінням для наступного року. Які ж сорти огірків будуть найурожайнішими?
Хочете швидко приготувати дуже смачну закуску? Цей паштет – саме те, що вам треба!
Через кілька тижнів в Україні змінять умови виходу на пенсію для всіх. Що саме зміниться?