Перед тим як гострити ножиці, їхні леза потрібно очистити від забруднень.
Для заточування невеликих ножиць згодяться фольга, наждачний папір або голка. Процес дуже простий: потрібно багато разів різати фольгу або наждачний папір. Голку, звісно, розрізати не вдасться, але ріжучі рухи по ній також будуть корисними.
Для ножиць більшого розміру можна також використовувати скляну пляшку. Вдавайте, ніби намагаєтеся її розрізати. Тим самим лезо ножиць буде заточуватися.
Для великих ножиць можна скористатися заточувальним бруском. Головне, контролювати кут нахилу при заточуванні, щоб не пошкодити ріжуче полотно.
Заточений інструмент продезінфікуйте – можна скористатися змоченим у антисептику ватним диском.
ЗВЕРНІТЬ УВАГУ: щоб ножиці служили довше, регулярно очищайте їх від бруду. Особливо це актуально для кухонних ножиць. Змащуйте рухомий механізм спеціальним мастилом раз на півроку.
Читайте інші наші поради:
Навіть досвідчені господині іноді припускаються цієї помилки, у результаті чого огірки втрачають хрусткість. Як цього…
У 2025 році в Україні вже відбулося підвищення мінімальних пенсій — завдяки індексації, яка проводилася…
Синоптики прогнозують погоду переважно без опадів, лише подекуди грози. Дощі з грозами вдень найімовірніші на…
Що кажуть фахівці: чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
У день святкування Почаївської ікони Церква згадує чудеса, явлені через образ Пресвятої Богородиці. Ця ікона…
Відчуваєте, що підйом сходами став стомлюючим, а сумки здаються важчими? Це може бути не просто…