Перед тим як гострити ножиці, їхні леза потрібно очистити від забруднень.
Для заточування невеликих ножиць згодяться фольга, наждачний папір або голка. Процес дуже простий: потрібно багато разів різати фольгу або наждачний папір. Голку, звісно, розрізати не вдасться, але ріжучі рухи по ній також будуть корисними.
Для ножиць більшого розміру можна також використовувати скляну пляшку. Вдавайте, ніби намагаєтеся її розрізати. Тим самим лезо ножиць буде заточуватися.
Для великих ножиць можна скористатися заточувальним бруском. Головне, контролювати кут нахилу при заточуванні, щоб не пошкодити ріжуче полотно.
Заточений інструмент продезінфікуйте – можна скористатися змоченим у антисептику ватним диском.
ЗВЕРНІТЬ УВАГУ: щоб ножиці служили довше, регулярно очищайте їх від бруду. Особливо це актуально для кухонних ножиць. Змащуйте рухомий механізм спеціальним мастилом раз на півроку.
Читайте інші наші поради:
Частина українців можуть отримати гуманітарну допомогу у вигляді продуктів харчування. Куди звертатися за продуктовим набором.
У 2025 році, щоб вийти на пенсію за віком в Україні, потрібно мати відповідний страховий…
Більшість із нас часто забуває про перезавантаження смартфона. Але ця звичка здатна серйозно вплинути на…
Особам, які через стан здоров’я частково або повністю втратили працездатність, держава виплачує пенсію по інвалідності.…
Спека чи зливи? Чого очікувати українцям у суботу та неділю? Синоптики зробили детальний прогноз.
Чи буде магнітна буря в суботу. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.