Перед тим як гострити ножиці, їхні леза потрібно очистити від забруднень.
Для заточування невеликих ножиць згодяться фольга, наждачний папір або голка. Процес дуже простий: потрібно багато разів різати фольгу або наждачний папір. Голку, звісно, розрізати не вдасться, але ріжучі рухи по ній також будуть корисними.
Для ножиць більшого розміру можна також використовувати скляну пляшку. Вдавайте, ніби намагаєтеся її розрізати. Тим самим лезо ножиць буде заточуватися.
Для великих ножиць можна скористатися заточувальним бруском. Головне, контролювати кут нахилу при заточуванні, щоб не пошкодити ріжуче полотно.
Заточений інструмент продезінфікуйте – можна скористатися змоченим у антисептику ватним диском.
ЗВЕРНІТЬ УВАГУ: щоб ножиці служили довше, регулярно очищайте їх від бруду. Особливо це актуально для кухонних ножиць. Змащуйте рухомий механізм спеціальним мастилом раз на півроку.
Читайте інші наші поради:
Частина українців можуть отримати одноразову грошову допомогу в розмірі від 2500 до 25 тисяч гривень.…
При створенні інтер'єру будинку проєкт має велике значення. Це багатоступінчастий процес, який має на увазі…
Тариф на електроенергію у травні не зросте для побутових споживачів. Втім, частині українців дозволять платити…
Пенсії в Україні зросли. Втім, не набагато. Стало відомо, які пенсійні виплати отримують третина пенсіонерів.
Розподіл спадщини рано чи пізно стосується практично кожного. Сьогодні спробуємо розібратися, як згідно з Цивільним…
Пенсії в Україні зростуть вже з наступного місяця. Втім, підвищення пенсійних виплат отримають не всі…