Перед тим як гострити ножиці, їхні леза потрібно очистити від забруднень.
Для заточування невеликих ножиць згодяться фольга, наждачний папір або голка. Процес дуже простий: потрібно багато разів різати фольгу або наждачний папір. Голку, звісно, розрізати не вдасться, але ріжучі рухи по ній також будуть корисними.
Для ножиць більшого розміру можна також використовувати скляну пляшку. Вдавайте, ніби намагаєтеся її розрізати. Тим самим лезо ножиць буде заточуватися.
Для великих ножиць можна скористатися заточувальним бруском. Головне, контролювати кут нахилу при заточуванні, щоб не пошкодити ріжуче полотно.
Заточений інструмент продезінфікуйте – можна скористатися змоченим у антисептику ватним диском.
ЗВЕРНІТЬ УВАГУ: щоб ножиці служили довше, регулярно очищайте їх від бруду. Особливо це актуально для кухонних ножиць. Змащуйте рухомий механізм спеціальним мастилом раз на півроку.
Читайте інші наші поради:
В українських пенсіонерів побільшало способів пройти обов'язкову ідентифікацію до 31 грудня. Особливо це важливо для…
Осінні грядки – шанс забезпечити себе свіжими овочами з ранньої весни. Дотримавшись простих правил посадки,…
Забудьте про рвані і товсті млинці! Ми розкриваємо рецепт, який гарантує ідеально тонкі та дуже…
Українські багатоповерхівки можуть отримати інший спосіб подачі опалення. Чого чекати та як це вплине на…
Покупці часто стикаються з відмовою прийняти гроші, особливо великого номіналу. Експерти пояснили, що в таких…
Уряд готує реформу соцвиплат. Нові правила можуть запрацювати вже з 2026 року.