Середа, 4 Грудня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯких помилок ми припускаємося при квашенні капусти

Яких помилок ми припускаємося при квашенні капусти

Этот материал также доступен на русском языке
Квашена капуста на столі доречна у будь-якій трапезі, і про користь її не сперечаються. Ця проста і доступна страва залишається дуже популярною, особливо в зимовий період, коли наш організм відчуває нестачу у вітамінах та мікроелементах.

Ми купуємо капусту в магазинах, на базарах, дуже часто й самі вдома квасім. Але як домогтися того, щоб капуста вийшла чудовою, хрумкою, в міру кислою?

Помилки при квашенні капусти

Дрібно нарізали

Капусту не слід шаткувати занадто дрібно. Найоптимальніший розмір – 3-5 мм завширшки.

Перетримали у теплому місці

Для початкового бродіння при кімнатній температурі (22-24 градуси) достатньо 3-4 днів, потім капусту слід перемістити у прохолодне місце.

Не випускали гази, що утворюються

При бродінні обов’язково треба дати можливість вийти газам, що утворюються. Якщо ви заквасили капусту в 3-літровій банці, щодня протикайте її спицею до самого дна. А якщо засолили в барилі, то можна вивалити весь вміст у тазик, перемішати руками і знову закласти в банку для подальшого квашення. Достатньо робити цю процедуру раз на 2-3 дні.

Не поклали гніт

Якщо ви квасите капусту в бочці, гніт потрібен обов’язково. Капуста має бути повністю занурена в розсіл. Використовуйте тарілку з вантажем, але не металеві предмети.

Не досипали або пересипали солі

Для правильного заквашування треба брати по одній столовій ложці кухонної солі (25-30 г) за кожен кілограм капусти. Якщо мало солі, активізуються бактерії, які пригнічують бродіння. А надмірна кількість солі гальмує бродіння або взагалі припиняє його. Також при заквасці капусти використовуйте велику нейодовану сіль, інакше капуста вийде м’якою.

Поклали багато моркви

Якщо любите капусту з морквою, використовуйте до 100 г на 1 кг капусти, інакше утвориться слиз.

Читайте  також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні