Понеділок, 28 Жовтня, 2024
ГоловнаСпоживачЧим корисні сезонні овочі і яким слід віддати перевагу

Чим корисні сезонні овочі і яким слід віддати перевагу

Этот материал также доступен на русском языке
Овочі, що дозрівають у свій природний період, містять максимальну кількість поживних речовин і вітамінів, необхідних для підтримки здоров'я. До того ж вони менше оброблені «хімією».

Буряк

Овоч містить вітаміни, мінерали та антиоксиданти, які підтримують здоров’я серця і кровоносної системи. Його традиційно використовують у салатах, смузі й борщу. Але буряк (особливо запечений з горіхами) також можна використовувати як здоровий перекус у школу або на роботу.

Морква

Корисні вітаміни та мікроелементи, які містяться в моркві, підтримують здоров’я шкіри, серця і покращують травлення. Як і буряк, морква у поєднанні з вареною або запеченою куркою – чудова альтернатива нездоровим снекам для перекусів.

Гарбуз

Містить невелику кількість білка і має низький рівень жирів, а отже – це хороший вибір для збалансованого меню. Особливо для тих, хто хворіє на цукровий діабет або має зайву вагу.

Картопля

Мабуть, найбільш оцíнена в нашій гастрономічній культурі. І хоча деякі люди демонізують її, спожита в розумних кількостях картопля все ж є важливим джерелом поживних речовин і вітамінів, а також крохмалю, складних вуглеводів, які забезпечують організм тривалим запасом енергії.

Біла капуста

Містить багато корисних елементів, що роблять її важливим продуктом у здоровому харчуванні. Вона особливо багата на клітковину та вітамін С, тому дуже важливо додавати її до свого щоденного раціону.

Підготувала Світлана Комісаренко за інформацією сайту МОЗ

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні