Вівторок, 22 Жовтня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЩо треба, щоб засолити сало гарячим способом: отримуємо м'яку і ніжну закуску

Що треба, щоб засолити сало гарячим способом: отримуємо м’яку і ніжну закуску

Этот материал также доступен на русском языке
Багато фахівців вважають гарячий спосіб засолювання сала одним із найкращих. Тоді сало стає м'яким та ніжним.

Традиційна українська закуска – сало гарячого посолу – чудово підходить до борщу або галушок.

Що треба для засолювання?

  • Візьміть 1 кг сала,
  • 1 л води,
  • 2 шт. лаврового листа,
  • 7 зубчиків часнику,
  • 200 г солі,
  • 2 столові ложки цукру,
  • лушпиння цибулі,
  • чорний перець.

Приготування

  • У велику каструлю налийте воду, додайте сіль, цукор, лавровий лист і лушпиння цибулі. Якщо візьмете більше лушпиння, сало матиме яскравий, «копчений» колір, аромат його теж поліпшиться.
  • Поставте каструлю на вогонь. Коли вода закипить, покладіть у неї сало і варіть 20-30 хвилин.
  • Зніміть каструлю з вогню і залиште сало у відварі на 8-10 годин, щоб воно добре просолилося.
  • Після цього витягніть сало з розсолу і просушіть його, можна паперовими рушниками.
  • Наріжте часник тонкими пластинками і змішайте з меленим чорним перцем. Обсохле сало обваляйте в суміші часнику та перцю, загорніть у фольгу і залиште на ніч у морозилці.

Сало готове.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні