Традиційна українська закуска – сало гарячого посолу – чудово підходить до борщу або галушок.
Що треба для засолювання?
- Візьміть 1 кг сала,
- 1 л води,
- 2 шт. лаврового листа,
- 7 зубчиків часнику,
- 200 г солі,
- 2 столові ложки цукру,
- лушпиння цибулі,
- чорний перець.
Приготування
- У велику каструлю налийте воду, додайте сіль, цукор, лавровий лист і лушпиння цибулі. Якщо візьмете більше лушпиння, сало матиме яскравий, «копчений» колір, аромат його теж поліпшиться.
- Поставте каструлю на вогонь. Коли вода закипить, покладіть у неї сало і варіть 20-30 хвилин.
- Зніміть каструлю з вогню і залиште сало у відварі на 8-10 годин, щоб воно добре просолилося.
- Після цього витягніть сало з розсолу і просушіть його, можна паперовими рушниками.
- Наріжте часник тонкими пластинками і змішайте з меленим чорним перцем. Обсохле сало обваляйте в суміші часнику та перцю, загорніть у фольгу і залиште на ніч у морозилці.
Сало готове.
Читайте також: