Будь-які ягоди тепер можна купити свіжими майже цілий рік, у тому числі і ожину. Сезон її припадає на середину літа, а на ринках перша садова ожина зазвичай починає з’являтися у липні.
В ожині є мідь, марганець, магній, калій, кальцій, а вітаміну Р навіть більше, ніж в малині. Крім того, в ній багато вітамінів А, В1, В2, Е, С та РР, а також заліза і дубильних речовин.
Ожина містить антиоксиданти, які захищають організм від раку, зміцнюють нервову систему, підвищують імунітет, знімають запалення і температуру тіла, зміцнює стінки судин. В ожині багато клітковини, яка потрібна для нормальної роботи шлунка та кровоносної системи. Рослинні волокна є джерелом їжі для корисних бактерій, які населяють наш кишечник.
Дієтологи рекомендують їсти ожину в першій половині дня, після термообробки, а якщо немає проблем зі шлунком, то ягоду можна їсти у сирому вигляді.
Бажаєте зберегти аромат та насолоду дині до зими? Сушена диня – це простий та корисний…
Діти учасників бойових дій в Україні мають право на цілу низку пільг, які передбачені законом…
Неякісний товар чи погано надана послуга — не привід миритися. Ви маєте право на заміну,…
Стаж не зник, навіть якщо підприємство давно ліквідовано. Головне – знати, як його відновити.
У серпні треба виконати кілька важливих дій, інакше хурма не витримає морозів. Експерт пояснив, які…
Сезон баклажанів у розпалі – саме час приготувати ароматну та соковиту страву з фаршем, овочами…