Будь-які ягоди тепер можна купити свіжими майже цілий рік, у тому числі і ожину. Сезон її припадає на середину літа, а на ринках перша садова ожина зазвичай починає з’являтися у липні.
В ожині є мідь, марганець, магній, калій, кальцій, а вітаміну Р навіть більше, ніж в малині. Крім того, в ній багато вітамінів А, В1, В2, Е, С та РР, а також заліза і дубильних речовин.
Ожина містить антиоксиданти, які захищають організм від раку, зміцнюють нервову систему, підвищують імунітет, знімають запалення і температуру тіла, зміцнює стінки судин. В ожині багато клітковини, яка потрібна для нормальної роботи шлунка та кровоносної системи. Рослинні волокна є джерелом їжі для корисних бактерій, які населяють наш кишечник.
Дієтологи рекомендують їсти ожину в першій половині дня, після термообробки, а якщо немає проблем зі шлунком, то ягоду можна їсти у сирому вигляді.
Шукаєте оригінальну, поживну і водночас смачну закуску? Спробуйте приготувати печінковий торт — апетитну страву, яка…
Українські родини можуть отримати гігієнічні набори з побутовими засобами. Ініціатива реалізується громадською організацією, яка вже…
Підприємство не працює, зарплата не нараховується, а пенсійний стаж "зникає"? У Пенсійному фонді України пояснили,…
Гроші на відновлення — програма підтримки для тих, хто потребує допомоги просто зараз. Заявки приймаються…
Верховна Рада ухвалила закон, який передбачає суттєве зменшення пенсій для певних категорій громадян.
Кабінет Міністрів України затвердив низку змін, які покликані спростити доступ ветеранів та їхніх родин до…