Будь-які ягоди тепер можна купити свіжими майже цілий рік, у тому числі і ожину. Сезон її припадає на середину літа, а на ринках перша садова ожина зазвичай починає з’являтися у липні.
В ожині є мідь, марганець, магній, калій, кальцій, а вітаміну Р навіть більше, ніж в малині. Крім того, в ній багато вітамінів А, В1, В2, Е, С та РР, а також заліза і дубильних речовин.
Ожина містить антиоксиданти, які захищають організм від раку, зміцнюють нервову систему, підвищують імунітет, знімають запалення і температуру тіла, зміцнює стінки судин. В ожині багато клітковини, яка потрібна для нормальної роботи шлунка та кровоносної системи. Рослинні волокна є джерелом їжі для корисних бактерій, які населяють наш кишечник.
Дієтологи рекомендують їсти ожину в першій половині дня, після термообробки, а якщо немає проблем зі шлунком, то ягоду можна їсти у сирому вигляді.
Сучасні технології допомагають значно спростити догляд за рослинами та садовою ділянкою.
Інжир - це екзотична рослина, яка вже встигла прописатися на ділянках багатьох українців, проте у…
Багато хто любить чайний гриб. Напій з чайного гриба насправді є чайним квасом.
Якщо вас почали турбувати важкість, свербіж та печіння в ділянці заднього проходу, позбавтеся недоречної сором'язливості…
З 4 квітня українців, які працюють, чекають важливі зміни. Тепер лікарняні будуть виплачувати по-новому.
Перевірити стаж роботи можна на сайті ПФУ. Як це зробити, щоб не помилитися, розповідаємо покроково.