Така крупа – класика для приготування справжнього узбецького плову. Довгий містить мінімум крохмалю, тому якщо купити рис цього виду, він не розвариться та не склеїться. Крупа добре триматиме форму на всіх стадіях приготування. Найпопулярнішими сортами для плову вважаються:
Можна також купити сорт Жасмин, проте слід пам’ятати, що його зерна мають підвищену ламкість і при цьому вимагають активного перемішування. Інакше можна отримати надмірно розварену крупу ближче до днища казана і не готову до кінця зверху.
Його вибирають для приготування плову з в’язкою текстурою. Цей різновид містить багато крохмалю, який не йде повністю навіть при ретельному промиванні та замочуванні. Звідси – підвищена клейкість продукту. Найкращими сортами є Акмаржан, Адріатика, Гігант, Кенжа Гуруч. Підходить і Арборіо, хоча використовувати дорогий елітний сорт у нашому випадку нераціонально – нічого особливого він страві не додасть.
Щоб страву вдалося, важливо знати та застосовувати тонкощі її приготування. Далі наведемо деякі з них. Попри поширену думку, плов можна перемішувати. Це дозволить кожній крупинці максимально вбрати масло і насититися ароматом спецій. Але робити це слід максимально акуратно, особливо якщо йдеться про круглий рис, який швидко втрачає форму. Заважати краще кухонною лопаткою або плоскою шумівкою – вони ставляться до рису делікатніше, ніж ложка або ополоник. Підібрати потрібну кухонну приналежність можна в маркеті важливих штук Маудау – тут вони представлені в широкій різноманітності. Замочуючи крупу, не залишайте її у воді надовго. Перетриманий рис звариться дуже швидко, не встигнувши увібрати смаки та аромати інших інгредієнтів. Оптимальний варіант – пів години для круглого та півтори-дві години для довгого рису. Температура води має бути близько 50°C. І насамкінець: пропарений рис використовувати для приготування плову не варто. Він погано вбирає жир та аромати, а отже, смак страви вийде бідним та невиразним.
*на правах реклами
Пенсіонерка звернулася до ПФУ за доплатою за вік, але отримала відмову. У чому причина і…
Пенсійний фонд України отримав нові обов’язки — тепер саме він опікується багатьма видами соціальних виплат.…
Наразі це вже четвертий регіональний форум, який організовано за підтримки проєкту Реабілітація в Україні (Rehab4U).
Український ринок демонструє стабільно високий інтерес до продукції з Піднебесної протягом останніх десятиліть. Цей тренд…
Як збільшити врожай огірків за допомогою копійчаного засобу, який є в кожній домашній аптечці. Огірки…
Галета – це французька страва, що нагадує відкритий пиріг. Галету можна готувати із солоною або…