Вибирайте стиглі, але щільні сливи, без пошкоджень та ознак гнилі. Перед тим як сушити, їх треба підготувати.
Опустіть їх у киплячу воду на 1-2 хвилини, потім швидко охолодіть у крижаній воді. У правильно оброблених слив на шкірці має з’явитися дрібна, трохи помітна сіточка – тріщини на всій поверхні плода. При сушінні через них випаровуватиметься зайва волога.
Добре просушіть, розклавши на тканині. Потім розріжте навпіл і видаліть кісточки. Якщо сливи великі, можна розрізати на четвертинки для прискорення процесу сушіння.
Розігрійте духовку до 50-60 градусів. Викладіть сливи на деко, застелене пергаментним папером, шкіркою вниз. Сушіть сливи, залишивши дверцята злегка прочиненими для циркуляції повітря, протягом 6-12 годин, перевертаючи їх раз у 2-3 години.
На сонці краще сушити сливи цілими. Бланшувати їх слід іншим способом: тричі опускайте на хвилину в окріп. Потім розкладіть на застеляних папером фанерних листах і сушіть 2-3 тижні на сонці з перервою на ніч (перед заходом сонця треба заносити їх у приміщення). Перевертайте кілька разів на день.
Зберігайте сливи у герметичних контейнерах або паперових пакетах у прохолодному, темному місці.
Вас також можуть зацікавити новини:
Як відрізнити справжню сметану від фальсифікату без лабораторії? Один крапель йоду – і все стане…
Власники карток «Ощадбанку», які їх не використовують протягом року, ризикують втратити зайві гроші. Однак є…
Кабмін суттєво розширив можливості ЦНАПів. Що ще українці зможуть робити одразу в одному місці.
Хрумкі зовні, соковиті всередині - домашні чебуреки з яловичиною легко приготувати, якщо знати пару кулінарних…
Детальне сканування при кожному в’їзд. Які ще “приємні” сюрпризи чекають на українців у Європі з…
Що робити, якщо з родичами не вдається домовитися про розподіл спадщини? Розбираємо покроково, як діяти:…