Вибирайте стиглі, але щільні сливи, без пошкоджень та ознак гнилі. Перед тим як сушити, їх треба підготувати.
Опустіть їх у киплячу воду на 1-2 хвилини, потім швидко охолодіть у крижаній воді. У правильно оброблених слив на шкірці має з’явитися дрібна, трохи помітна сіточка – тріщини на всій поверхні плода. При сушінні через них випаровуватиметься зайва волога.
Добре просушіть, розклавши на тканині. Потім розріжте навпіл і видаліть кісточки. Якщо сливи великі, можна розрізати на четвертинки для прискорення процесу сушіння.
Розігрійте духовку до 50-60 градусів. Викладіть сливи на деко, застелене пергаментним папером, шкіркою вниз. Сушіть сливи, залишивши дверцята злегка прочиненими для циркуляції повітря, протягом 6-12 годин, перевертаючи їх раз у 2-3 години.
На сонці краще сушити сливи цілими. Бланшувати їх слід іншим способом: тричі опускайте на хвилину в окріп. Потім розкладіть на застеляних папером фанерних листах і сушіть 2-3 тижні на сонці з перервою на ніч (перед заходом сонця треба заносити їх у приміщення). Перевертайте кілька разів на день.
Зберігайте сливи у герметичних контейнерах або паперових пакетах у прохолодному, темному місці.
Вас також можуть зацікавити новини:
Романтичні вечері, корпоративи, святкові столи, перекуси під серіал — суші стали універсальною стравою для будь-якої…
Температурний контраст тижня. Де завтра очікувати дощі, тумани й сильний вітер?
Спокій перед бурею. Магнітне поле планети готується до нового удару?
Сійте, але обережно. Як правильно садити листопадові кабачки і не помилитися з температурою?
Енергосистема під пресингом. Після масованих атак Україна переходить на жорсткі графіки відключень.
Зарплатні очікування в Україні зросли. Лише 4% громадян згодні на мінімальну оплату.