Статті

Як вибрати горищні сходи

На сайті https://pobuduj.com.ua/uk/cherdachnie-lestnici/ можна побачити моделі з різними системами розкладання, виготовлені з різних матеріалів, тому завдання вибору оптимального варіанту може виявитися складним.

 

Основні критерії вибору горищних сходів

Під час вибору моделі потрібно враховувати:

  1. Висоту стелі. Стандартна висота горищних сходів становить 2,80–2,90 метра. Якщо висота стелі менша, то конструкцію можна вкоротити. Дерев’яні вироби підрізаються, а в металевих може бути можливість демонтажу однієї секції. Для стель заввишки понад 3,5 метра використовувати горищні моделі не рекомендується, оскільки в такій довжині вони стають занадто громіздкими. Виняток можуть становити хіба що ножичні моделі, які є найкомпактнішими.
  2. Розмір отвору в стелі. Сходи на горище бувають різних розмірів.Тож під них потрібно підготувати стельову нішу певних розмірів. Попередньо необхідно визначити, де саме розташовуватиметься отвір, чи достатньо місця для його облаштування, чи буде зручно користуватися сходами після монтажу. Стандартний розмір отвору становить 120х60 см або 120х70 см, але бувають і моделі, для яких достатньо більш компактних ніш.
  3. Наявність утеплення. Якщо горище або мансарда не опалюється, тепло з будинку буде випаровуватися через отвір у стелі. Щоб цього не відбувалося, слід вибирати люк з утепленням або утеплювати його вже після встановлення конструкції.

 

Сходи на горище з дерева та металу

Матеріал виготовлення також є визначальним критерієм під час вибору сходів. Моделі виготовляються з дерева або металу, зустрічаються також комбіновані моделі.

Дерев’яні конструкції виготовляються переважно з недорогої хвойної деревини. Вони мають привабливий зовнішній вигляд, приємні на дотик, досить міцні для безпечної експлуатації з навантаженнями, обмеженими рекомендаціями виробника. Для захисту від шкідників, гниття, вологи дерев’яні вироби обробляють антисептичними просоченнями, покривають лаком або фарбують. Дорожчі моделі виготовляють із деревини клену, ясеня, дуба.

Металеві моделі вирізняються підвищеною міцністю, надійністю та довговічністю. Завдяки різним технологіям оброблення металу виробам надають різні конфігурації, доповнюють їх декоративними елементами.

Правильно підібрані горищні сходи естетично впишуться в інтер’єр і допоможуть безпечно та комфортно переміщатися між приміщеннями.


*на правах реклами

Метки: дерева метал ремонт

Новое на сайте

  • Новини

Обсмажена кава або зелена – яка корисніша та смачніша: що радять обирати експерти

Кава – улюблений напій багатьох українців, а деякі й зовсім не уявляють свого ранку без…

23/09/2024 23:26
  • Новини

Ніколи не садіть ці плодові дерева та кущі в тіні – гарного врожаю не дочекаєтесь

Досвідчені садівники знають, що є культури, які в жодному разі не можна садити в тіні.…

23/09/2024 22:54
  • Новини

Погода в Україні на вівторок, 24 вересня

24 вересня в Україні очікується невеликий дощ на Івано-Франківщині, на решті території країни без опадів.

23/09/2024 22:25
  • Новини

Магнітні бурі на вівторок, 24 вересня 2024 року

Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?

23/09/2024 21:29
  • Новини

Кулінарна скарбничка: скільки зберігати домашню консервацію, як приготувати фантастичну шарлотку

Поради бабусь і сусідок тепер успішно замінює інтернет, але саме в мережі зберігаються і передаються…

23/09/2024 20:27
  • Новини

Гороскоп друїдів: Ліщина – для народжених 24 вересня-3 жовтня, 22-31 березня

Cьогодні ми розповімо про Ліщину - покровителя тих, хто народився в кінці вересня та березня.

23/09/2024 19:31