Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЧому голова болить "на погоду", або як атмосферний тиск впливає на здоров'я

Чому голова болить “на погоду”, або як атмосферний тиск впливає на здоров’я

Этот материал также доступен на русском языке
Комфортним для людини вважається нормальний атмосферний тиск – 760 мм ртутного стовпа. Зміна у більший або менший бік всього на 10 мм негативно впливає на самопочуття.

Циклон

Знижений атмосферний тиск зазвичай супроводжується підвищеною вологістю, опадами, хмарністю, незначним підвищенням температури повітря.

Під час циклону повітря бідне на кисень. Це відбивається на роботі системи кровообігу. З’являються слабкість, утруднення дихання, задишка, підвищується внутрішньочерепний тиск, що може спричинити мігрень, можливими є збої у роботі шлунка та кишечника, які пов’язані з інтенсивним газоутворенням.

Найбільш схильні до впливу циклону люди з низьким артеріальним тиском.

При поганому самопочутті використовуються засоби, що стабілізують артеріальний тиск. Можна прийняти пігулку цитрамону, випити чашку міцного чаю або кави, прийняти 30-35 крапель аптечної настойки женьшеню або лимонника. Також рекомендується добре відпочити, навіть подрімати.

Антициклон

Підвищений атмосферний тиск, як правило, супроводжує ясна безвітряна погода без різких перепадів вологості та температури.

Вплив антициклону впливає на людей з підвищеним кров’яним тиском, алергіків, астматиків.

Основні прояви впливу антициклону:

  • серцеві та головні болі,
  • зниження працездатності,
  • загальна слабкість.

При високому артеріальному тиску необхідно прийняти препарати, що знижують тиск, які вам призначив лікар, та заспокійливі засоби. Якщо самопочуття не покращало, треба звернутися до лікаря.

Читайте  також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні