Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЩо таке метеозалежність і як собі допомогти?

Що таке метеозалежність і як собі допомогти?

Этот материал также доступен на русском языке
Залежність людини від метеоумов у світі стає дедалі відчутною.

Що ж таке «погодне» нездужання та як з ним боротися?

1. Перепади тиску. Таке явище зазвичай пов’язане із проходженням циклону або антициклону. На наближення циклону першими реагують хворі на тромбоз, потім – люди з серцево-судинними захворюваннями, і останніми – ревматики, гіпертоніки, астматики. При антициклоні все відбувається так само, тільки у зворотному порядку.

2. Магнітні бурі. За статистикою, найчастіші магнітні бурі у травні-квітні та вересні. Насамперед їх відчувають люди із захворюваннями нервової, серцево-судинної та ендокринної систем. Деякі відчувають наближення магнітної бурі, а організм інших дає збої через день-два після неї.

3. Зміни температури. Перепади вологості повітря та температури на сім градусів і більше небезпечні для тих, хто страждає на інфекційно-запальні захворювання – тонзиліт, пієлонефрит, гайморит. Погіршується також самопочуття тих, у кого не в порядку серцево-судинна, нервова та ендокринна системи.

4. Зміна швидкості вітру. Різкий рух повітря подразнює шкірні рецептори та провокує напади мігрені, дистонії, спричиняє депресію. Дуже страждають у таку погоду люди з хронічними захворюваннями очей та шкіри.

5. Зниження вмісту кисню. Зазвичай це спостерігається перед грозою чи проходженням активного циклону. Найбільше від цього страждають ті, у кого не в порядку судини або захворювання дихальних шляхів.

Як боротися з метеозалежністю?

Щоб наш організм реагував на погоду спокійніше, необхідно відмовитися від шкідливих звичок, нормалізувати режим дня, уникати стресових ситуацій, часто бувати на свіжому повітрі, більше рухатися. Не можна переїдати, а в раціон краще включати птицю, сир, рибу, овочі та фрукти, каші та морепродукти.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні