Молочна сироватка здавна вважалася лікувальним продуктом. Це ефективний сечогінний, заспокійливий, загальнозміцнювальний засіб, який можна застосовувати при проносах, дизентерії, захворюваннях шкіри, каменях у сечовому міхурі, отруєннях.
При низькій жирності вона містить поживні та біоактивні речовини, які легко засвоюються організмом. На 94% вона складається з води, а решта 6% – це вітаміни групи В, лактоза, білок, кальцій, калій, фосфор, магній, пробіотики (корисні бактерії), майже всі солі та мікроелементи молока.
Протипоказань сироватка не має, це такий самий корисний продукт, як кефір або простокваша. Але якщо при певному захворюванні вам порадили пити її у великих кількостях, насамперед порадьтеся з лікарем.
Найпростіший спосіб – поставити молоко на скисання, підігріти і відокремити сир від сироватки. Щоправда, у цьому способі є суттєвий недолік: молоко скисає тільки сире.
Але є спосіб приготування сироватки і з пастеризованого молока.
На 1 л пастеризованого молока взяти один невеликий лимон. У молоко, що тільки починає закипати, додати сік лимона, швидко перемішати і відразу ж зняти з вогню. Молоко згорнеться і розшарується на сир і сироватку, яку потрібно буде відокремити за допомогою дрібного сита або марлі.
Вас також можуть зацікавити новини:
Вибір сонцезахисних окулярів – це не тільки про моду та фото для Instagram. Це про…
Коли немає часу на складні рецепти, ці тефтелі виручать - готуються швидко, виходять ситними та…
В Україні майже 9 мільйонів людей живуть за межею бідності, але державні програми підтримки охоплюють…
З липня більшість видів допомог, які раніше оформлювали у відділах соцзахисту, тепер виплачуватиме Пенсійний фонд.…
На 84-му році життя помер відомий український композитор Ігор Поклад. Його хіти «Ой, летіли дикі…
Хочете, щоб ваша цибуля зберігалася довго? Дізнайтесь, як не проґавити ідеальний момент для збору врожаю.