Молочна сироватка здавна вважалася лікувальним продуктом. Це ефективний сечогінний, заспокійливий, загальнозміцнювальний засіб, який можна застосовувати при проносах, дизентерії, захворюваннях шкіри, каменях у сечовому міхурі, отруєннях.
При низькій жирності вона містить поживні та біоактивні речовини, які легко засвоюються організмом. На 94% вона складається з води, а решта 6% – це вітаміни групи В, лактоза, білок, кальцій, калій, фосфор, магній, пробіотики (корисні бактерії), майже всі солі та мікроелементи молока.
Протипоказань сироватка не має, це такий самий корисний продукт, як кефір або простокваша. Але якщо при певному захворюванні вам порадили пити її у великих кількостях, насамперед порадьтеся з лікарем.
Найпростіший спосіб – поставити молоко на скисання, підігріти і відокремити сир від сироватки. Щоправда, у цьому способі є суттєвий недолік: молоко скисає тільки сире.
Але є спосіб приготування сироватки і з пастеризованого молока.
На 1 л пастеризованого молока взяти один невеликий лимон. У молоко, що тільки починає закипати, додати сік лимона, швидко перемішати і відразу ж зняти з вогню. Молоко згорнеться і розшарується на сир і сироватку, яку потрібно буде відокремити за допомогою дрібного сита або марлі.
Вас також можуть зацікавити новини:
Якщо у вас немає можливості скористатися телефонним зв’язком, то зв'язатися з контакт-центром Пенсійного фону і…
Споживачів попередили про покарання за прилади обліку комунальних послуг. Наразі в Україні відбуваються перевірки –…
Нині у воєнний час ситуація в українській економіці дуже нестабільна. Продукти дорожчають, а деякі стають…
Правила нарахування мінімальної пенсії та доплати за стаж справді змінилися.
Сухі чорнобривці – вкрай потрібна та корисна річ для городників. Розповідаємо, що з ними треба…
Кожен письменник мріє видати власну книжку, але далеко не усі готові це зробити самостійно, бо…