Понеділок, 14 Жовтня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк правильно консервувати в скляні банки з різьбою - маленькі секрети для...

Як правильно консервувати в скляні банки з різьбою – маленькі секрети для початківців та досвідчених господинь

Этот материал также доступен на русском языке
Твіст-офф — кришки, що закручуються, для банок з різьбленням. Ці кришки стають дедалі популярнішими у господарок, які роблять заготовки на зиму.

Як закрутити банку

Гарячу кришку, нагріту над парою або в гарячій воді за температури не більше 60 градусів, загвинчують і щільно притискають до скла банки. Охолоджуючи, верх кришки втягується всередину і лунає невелике клацання.

Банки можна перевірити на герметичність

Закриті банки можна перевірити на герметичність – коли охолонуть, перевернути їх догори дном. Якщо кришку закрито щільно, рідина не повинна підтікати. Взимку, коли відкриватимете банку, пам’ятайте, що при першому її відкритті має лунати гучний хлопок – це означатиме, що консерви не забродили. Якщо ви помітили, що кришка на банці здулася – продукт зіпсовано і їсти його не можна.

Як відкрити банку

Якщо ви не купили відкривалку для таких кришок, злегка підігрійте кришку знизу полум’ям запальнички або сірника (під обідком навколо банки). Або переверніть банку і опустіть її в гарячу воду. Кришка розшириться від нагрівання, і ви зможете відкрити банку.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні