Для тіста: борошно – 3 склянки, цукор – ¾ склянки, розпушувач – 2 чайні ложки, масло вершкове охолоджене – 100 грамів, яйця – 2 штуки, молоко – 3 столові ложки, цедра лимона – ½ чайної ложки, дрібка солі, ваніль – 1 чайна ложка.
Для начинки: очищені від кісточок і розділені на половинки сливи – 500 грамів, цукор – 1 склянка, борошно – 1/4 склянки, кориця – 1 чайна ложка, мускатний горіх – 1/2 чайної ложки.
Випікати пиріг в попередньо розігрітій духовці при температурі 180 градусів 45-60 хвилин.
Вам буде корисно:
Запашна домашня випічка з ароматом лимона: цей кекс стане улюбленими ласощами до чаю
Ідеальна випічка без клопоту: розкриваємо таємниці кондитерів
Яка буде синоптична ситуація в країні?
Що кажуть астрофізики, чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Забудьте про банальні пироги! Спробуйте запекти яблука з начинкою з|із| горіхів і меду, загорнувши їх…
Щоосені українці переводять стрілки годинника на зимовий час. Але чи справді ця традиція допомагає економити…
Картопля — улюблений продукт у кожному будинку. Але якщо вибрати невдалий сорт, пюре вийде гумовим,…
Це відоме прислів'я має наукове підґрунтя завдяки високому рівню антиоксидантів які є в яблуках. І…