Борошно – 4 склянки, кефір – 200 мл, масло вершкове – 200 г, баклажани – 2 шт., бринза малосольна або фета – 200 г, оцет – 1 столова ложка, оливкова олія – 1 столова ложка, зелень (кінза або петрушка ) і сіль – за смаком, кунжут – для присипки, яєчний жовток – для змащування.
Проколоти баклажани зубочисткою в декількох місцях і запекти в духовці при температурі 180 градусів 25-30 хвилин. Остиглі баклажани очистити і нарізати маленькими кубиками.
У миску насипати просіяне борошно. Додати холодний кефір і м’яке вершкове масло. Вимішати тісто і дати йому постояти 5 хвилин. Тісто має вийти крутим.
Знову вимішати, додати оцет та оливкову олію. Скачати тісто в кулю і відправити в холодильник на 30 хвилин.
Тісто розкотити в прямокутний пласт приблизно 30 на 40 см і завтовшки 2-3 міліметри і розрізати на смуги шириною близько 7 сантиметрів.
Нарізати бринзу кубиками, викласти 1-2 столові ложки бринзи на край смуги тіста (від краю треба відступити приблизно на три сантиметри). Зверху викласти трохи баклажанів та щіпку зелені.
Накрити начинку краєм тіста і загорнути по діагоналі, формуючи трикутник. Край тіста змочити жовтком і защипати. Змастити зверху сумішшю жовтка та води і посипати кунжутом.
Випікати пиріжки у розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин – до золотистого кольору.
Вам буде цікаво:
Швидкий пиріг на кефірі без вимішування тіста – 10 хвилин та смачна випічка до чаю готова.
Щоб випічка довго не черствіла: який секретний інгредієнт додають досвідчені господині.
Власникам земельних ділянок, паїв далеко не завжди вдається самим розібратися, чи господар повинен сплачувати мінімальне…
Вже кілька років в Україні працює програма «Доступні ліки», завдяки якій пацієнти можуть отримувати ліки…
Багато українців досі зберігають старі ощадні книжки Ощадбанку СРСР, сподіваючись, що Ощадбанк та Міністерство фінансів…
Восени догляду за виноградом потрібно приділити особливу увагу, якщо не хочете залишитися без урожаю. Розповідаємо,…
Кукурудза - популярна культура, яка може уражуватися шкідниками. Якщо ви хочете захистити свій врожай, то…
Смачний і ситний перекус можна приготувати за мінімальну кількість часу. Ділимося секретним рецептом справжньої самси.