Статті

Листкові пиріжки з бринзою та баклажанами – такої смакоти ви ще не куштували

Листкові пиріжки з бринзою та баклажанами

Інгредієнти

Борошно – 4 склянки, кефір – 200 мл, масло вершкове – 200 г, баклажани – 2 шт., бринза малосольна або фета – 200 г, оцет – 1 столова ложка, оливкова олія – 1 столова ложка, зелень (кінза або петрушка ) і сіль – за смаком, кунжут – для присипки, яєчний жовток – для змащування.

Приготування

  • Проколоти баклажани зубочисткою в декількох місцях і запекти в духовці при температурі 180 градусів 25-30 хвилин. Остиглі баклажани очистити і нарізати маленькими кубиками.

  • У миску насипати просіяне борошно. Додати холодний кефір і м’яке вершкове масло. Вимішати тісто і дати йому постояти 5 хвилин. Тісто має вийти крутим.

  • Знову вимішати, додати оцет та оливкову олію. Скачати тісто в кулю і відправити в холодильник на 30 хвилин.

  • Тісто розкотити в прямокутний пласт приблизно 30 на 40 см і завтовшки 2-3 міліметри і розрізати на смуги шириною близько 7 сантиметрів.

  • Нарізати бринзу кубиками, викласти 1-2 столові ложки бринзи на край смуги тіста (від краю треба відступити приблизно на три сантиметри). Зверху викласти трохи баклажанів та щіпку зелені.

  • Накрити начинку краєм тіста і загорнути по діагоналі, формуючи трикутник. Край тіста змочити жовтком і защипати. Змастити зверху сумішшю жовтка та води і посипати кунжутом.

  • Випікати пиріжки у розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин – до золотистого кольору.

Вам буде цікаво:

Швидкий пиріг на кефірі без вимішування тіста – 10 хвилин та смачна випічка до чаю готова.

Щоб випічка довго не черствіла: який секретний інгредієнт додають досвідчені господині.

Новое на сайте

  • Статті

Як створити унікальну атмосферу за допомогою тротуарної плитки

Коли ми думаємо про благоустрій простору - двору, площі, вхідної групи або тераси, - зазвичай…

27/11/2025 22:49
  • Новини

Хмари над усією Україною: якою буде погода в регіонах 28 листопада

Нічні опади і м'який день. Синоптики опублікували прогноз на п'ятницю.

27/11/2025 22:30
  • Новини

Кінець осені під знаком бур: прогноз на 28 листопада і поради для метеочутливих людей

Вчені попереджають про коливання магнітного поля. Як зміниться самопочуття метеозалежних людей і чи будуть проблеми…

27/11/2025 21:30
  • Новини

Тисячу Зеленського” вже отримали 3.5 мільйони українців: на що переважно тратять гроші

У Мінсоцполітики розповіли, як йдуть виплати у межах програми “Зимова допомога”, та скільки заявок вже…

27/11/2025 20:30
  • Новини

Що приховують позначки на етикетках популярних продуктів: чи можна їм вірити

Що насправді означають написи «Без цукру» та «знежирений»? Чи можна ці маркування вважати чесними?

27/11/2025 19:30
  • Новини

Що спекти на сковороді без світла: найсмачніші пухкі коржики на кефірі – розметуть за хвилини

Коли немає електрики або просто не хочеться вмикати духовку, на виручку приходять прості страви, які…

27/11/2025 19:00