Настав час спробувати приготувати щось смачне з цієї найдавнішої сільськогосподарської культури.
Кабачки – 400 г, морква – 1 шт., цибуля ріпчаста – 1 шт., червона сочевиця – 1/2 склянки, пшеничне борошно – 1/2 склянки, панірувальні сухарі – 1/4 склянки, лляне насіння – 1, чорний мелений перець – 1/2 чайної ложки, розпушувач – 1/2 чайної ложки, сіль – за смаком, олія – для смаження.
• Сочевицю ретельно промити. У сотейнику закип’ятити склянку води, засипати сочевицю і проварити на невеликому вогні 15–25 хвилин. Насамкінець посолити, злити рідину і збити сочевицю до стану пюре за допомогою блендера.
• Кабачки та моркву натерти на дрібній тертці, трохи посолити, залишити на 10 хвилин і віджати від соку. Додати дрібно нарізану цибулю. Подрібнені овочі змішати з пюре з сочевиці в глибокій мисці.
• Лляне насіння подрібнити в блендері або кавомолці до борошна. Залити 3 столовими ложками окропу, дати настоятися 3-5 хвилин і додати в овочево-сочевичну суміш.
• Додати в суміш борошно, розпушувач, панірувальні сухарі, посолити та поперчити. Добре перемішати, маса має нагадувати фарш.
• Розігріти олію на сковороді. Ложкою сформувати плоскі оладки та смажити на невеликому вогні до хрусткої скоринки – приблизно 4 хвилини з кожного боку.
Читайте також:
Сезон липневих овочів: готуємо за 2 незвичайними рецептами кабачки
Чи вмієте ви готувати солодкі мариновані кабачки — це дуже просто, але дивно смачно
Погода на 3 жовтня: подекуди сонце, подекуди тумани. Дощі нарешті припиняться на всій території України.
Попередження про магнітні бурі допомагають контролювати фактори ризику інфарктів та інсультів у дні, що передують…
Багато хто вважає, що англійську мову найкраще починати вивчати з дитинства. Проте дорослі учні часто…
У вересні в Білорусі відбулися військові навчання «Захід-2025», які загострили увагу до так званого Сувальського…
Незважаючи на призупинення прийому нових заявок через платформу єДопомога, грошова допомога від міжнародних організацій у…
Хочеться чогось смачного та ситного без зайвої метушні? Спробуйте картоплю, фаршировану м'ясом та яйцями! Ця…