Настав час спробувати приготувати щось смачне з цієї найдавнішої сільськогосподарської культури.
Кабачки – 400 г, морква – 1 шт., цибуля ріпчаста – 1 шт., червона сочевиця – 1/2 склянки, пшеничне борошно – 1/2 склянки, панірувальні сухарі – 1/4 склянки, лляне насіння – 1, чорний мелений перець – 1/2 чайної ложки, розпушувач – 1/2 чайної ложки, сіль – за смаком, олія – для смаження.
• Сочевицю ретельно промити. У сотейнику закип’ятити склянку води, засипати сочевицю і проварити на невеликому вогні 15–25 хвилин. Насамкінець посолити, злити рідину і збити сочевицю до стану пюре за допомогою блендера.
• Кабачки та моркву натерти на дрібній тертці, трохи посолити, залишити на 10 хвилин і віджати від соку. Додати дрібно нарізану цибулю. Подрібнені овочі змішати з пюре з сочевиці в глибокій мисці.
• Лляне насіння подрібнити в блендері або кавомолці до борошна. Залити 3 столовими ложками окропу, дати настоятися 3-5 хвилин і додати в овочево-сочевичну суміш.
• Додати в суміш борошно, розпушувач, панірувальні сухарі, посолити та поперчити. Добре перемішати, маса має нагадувати фарш.
• Розігріти олію на сковороді. Ложкою сформувати плоскі оладки та смажити на невеликому вогні до хрусткої скоринки – приблизно 4 хвилини з кожного боку.
Читайте також:
Сезон липневих овочів: готуємо за 2 незвичайними рецептами кабачки
Чи вмієте ви готувати солодкі мариновані кабачки — це дуже просто, але дивно смачно
З 1 липня в Укрпошті діють нові правила, які стосуються грошових виплат для фізичних осіб.…
Шухляда холодильника – не просто «полиця для овочів». Саме тут продукти довше залишаються свіжими, якщо…
В Україні у 2025 році деяким власникам старого та нового житла доведеться заплатити податок на…
3 липня в Україні очікується місцями спека, але й місцями невеликий дощ.
Як сильно збуджений стан магнітосфери позначиться на здоров'ї людей? Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Сьогоднішня публікація — про Нафталію Френкеля, людину, яка керувала будівництвом Біломорсько-Балтійського каналу.