Четвер, 12 Вересня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяВи чули про кавуновий мед? Спробуйте самі його приготувати – доступно та...

Ви чули про кавуновий мед? Спробуйте самі його приготувати – доступно та дуже смачно

Этот материал также доступен на русском языке
Що приготувати з кавуна? Більшість із нас знає лише про квашені та солоні кавуни.

 Але з цієї корисної ягоди виходять й інші смачні страви.

Кавуновий мед

Кавуновий мед — це згущений кавуновий сік, який деякий час випарюють. Після з нього виходить густий солодкий сироп.

Інгредієнти

Мʼякоть зрілого кавуна — 1 кілограм, цукор — 500 грамів, лимонний сік — 2-3 столові ложки, вода — 1 склянка.

Приготування

  • Мʼякоть кавуна очистити від шкірки та насіння, нарізати дрібними шматочками.
  • Подрібнити в блендері до отримання пюре.
  • Процідити через марлю або сито, щоб вичавити сік.
  • У каструлі зʼєднати кавуновий сік, цукор і воду. Довести до кипіння, помішуючи, поки цукор повністю не розчиниться.
  • Зменшити вогонь і варити суміш, періодично помішуючи, 1-1,5 години.
  • Сироп має зменшитися в обʼємі та загуснути, набуваючи золотистого кольору.
  • За 10 хвилин до закінчення варіння додати лимонний сік.

Перевірити готовність меду, капнувши трохи на холодне блюдце. Якщо крапля меду повільно стікає і має густу консистенцію, мед готовий.

Розлити гарячий мед по стерилізованих банках, закрити кришками і дати охолонути.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні