Але з цієї корисної ягоди виходять й інші смачні страви.
Кавуновий мед
Кавуновий мед — це згущений кавуновий сік, який деякий час випарюють. Після з нього виходить густий солодкий сироп.
Інгредієнти
Мʼякоть зрілого кавуна — 1 кілограм, цукор — 500 грамів, лимонний сік — 2-3 столові ложки, вода — 1 склянка.
Приготування
- Мʼякоть кавуна очистити від шкірки та насіння, нарізати дрібними шматочками.
- Подрібнити в блендері до отримання пюре.
- Процідити через марлю або сито, щоб вичавити сік.
- У каструлі зʼєднати кавуновий сік, цукор і воду. Довести до кипіння, помішуючи, поки цукор повністю не розчиниться.
- Зменшити вогонь і варити суміш, періодично помішуючи, 1-1,5 години.
- Сироп має зменшитися в обʼємі та загуснути, набуваючи золотистого кольору.
- За 10 хвилин до закінчення варіння додати лимонний сік.
Перевірити готовність меду, капнувши трохи на холодне блюдце. Якщо крапля меду повільно стікає і має густу консистенцію, мед готовий.
Розлити гарячий мед по стерилізованих банках, закрити кришками і дати охолонути.
Читайте також: