No menu items!
Середа, 18 Вересня, 2024
ГоловнаСпоживачЧек-лист: які канцтовари треба зібрати до школи?

Чек-лист: які канцтовари треба зібрати до школи?

В серпні починають працювати шкільні ярмарки, на яких за вигідними цінами можна придбати всю канцелярію, яка знадобиться протягом навчального року. На рівні з традиційними шкільними ярмарками, працюють також ярмарки в інтернет-магазинах. Але ціни тут ще приємніші, а асортимент ще більший, а найголовніше: замовити все можна не виходячи з дому.

Школа вже не за горами, а це означає, що саме час підготувати дитину до нового навчального року.

Збираємо до школи молодших школярів

Перш ніж розпочати шкільний шопінг, варто скласти список канцелярського приладдя, яке знадобиться дитині протягом року. Також треба враховувати уподобання дитини. Наприклад, якщо вона полюбляє шити іграшки — додайте до замовлення фетр та кольорові нитки або муліне. Якщо їй подобається малювати, то краще придбати кольорові олівці та фарби з великою кількістю кольорів. До речі, наприклад, магазин «Akvarel» до 1 вересня надає небувалі знижки на канцтовари та товари для творчості. За вигідними цінами можна купувати як у звичайних магазинах «Akvarel», так і в інтернет-магазині — https://akvarel.com/.

До 1 вересня у кожного учня мають бути такі канцтовари:

  1. Ручки синього кольору. За бажанням можна придбати ручки «пиши-стирай». Діти молодших класів дуже полюбляють ці ручки, за допомогою яких легко можна виправити помилку без будь-яких перекреслень.
  2. Альбом для малювання краще обирати з перфорацією. Завдяки їй дитина легко зможе вирвати аркуш з альбому не пошкодивши малюнок. Також важливо, щоб аркуші мали 100% білизну. Аркуші з жовтуватим або сіруватим відтінком (наприклад, 90% білизни) зроблять малюнок не таким яскравим, оскільки вкрадуть соковитість кольору олівця чи фарби.
  3. Простий олівець найкраще обирати з позначкою НВ. Вона вказує на те, що олівець буде твердо-м’який. Саме такий стандарт олівця ідеальний для використання у початковій школі.
  4. Гумка. Найкращий варіант — гумки, виготовлені з термопластичної гуми, синтетичного чи натурального каучуку. Такі гумки легко видалять зайві лінії, не пошкоджуючи аркуші в зошиті чи альбомі.
  5. Лінійка, розміром не більше 15 см.
  6. Точилка на два відділення та з контейнером для стружки.
  7. Пенал-книжка, в якому легко можна буде розмістити все письмове приладдя.
  8. Ножиці з заокругленими краями.
  9. Клей ПВА або силікатний.
  10. Кольорові олівці.
  11. Кольоровий папір рекомендується купувати двосторонній. Його буде легко використовувати не лише для аплікацій, а й для різноманітних 3D-поробок з паперу.
  12. Кольоровий та білий картон. Перший краще обрати в форматі А4 та не менше 16 кольорів в комплекті. Білий картон можна купити у форматі А5. Його треба не так багато.
  13. Гуаш та пензлики.
  14. Палітра для змішування кольорів. Краще, якщо вона буде виготовлена з пластику білого кольору. Кольорові палітри взагалі не придатні для роботи, оскільки дитина не зможе зрозуміти, який колір в неї вийшов після змішування. Це пов’язано з тим що кольорова палітра спотворюватиме колір фарби.
  15. Склянка-непроливайка на уроки малювання. Вона може бути одинарною або здвоєною. Остання дає можливість додатково ополоснути пензлик в чистій воді.
  16. Пластилін та дощечка для ліплення зі стеками.
  17. Папка або портфель для трудового навчання.
  18. Рюкзак.
  19. Сумка для спортивного взуття та форми.
  20. Зошити та обкладинки для зошитів.
  21. Папка для зошитів.
  22. Обкладинки для підручників. Можна обрати вже готові обкладинки, виготовлені із полівінілхлориду (ПВХ) або придбати плівку-самоклейку, якою буде зручно обклеїти навіть підручники нестандартного формату.
  23. Ланч-бокс, термос та пляшка для води.

Що запропонувати старшим школярам?

Учням середніх та старших класів треба придбати:

  1. Ручки.
  2. Зошити з різною кількістю аркушів. Для контрольних робіт підійдуть зошити на 12 чи 18 аркушів. А ось для предметів вже можна обрати зошити з більшою кількістю аркушів, наприклад, 24, 36 чи 48 аркушів.
  3. Обкладинки для зошитів.
  4. Приладдя для креслення, лінійка, транспортир.
  5. Фарби та кольорові олівці.
  6. Прості олівці. Для уроків алгебри та геометрії цілком вистачить олівців категорії НВ (твердо-м’який). Для уроків креслення краще придбати мінімально-необхідний набір олівців з позначками: НВ (твердо-м’який), В — м’який та Н — твердий.
  7. Клей ПВА чи канцелярський.
  8. Атласи та контурні карти з географії та історії.

Що знадобиться для позакласної творчості?

Дуже часто школи організовують різноманітні конкурси з декоративно-прикладного мистецтва. Кожен учень має представити свою роботу. Щоб участь у конкурсах протягом року не була стресом для дітей та їхніх батьків, вже на початку навчання треба придбати необхідні матеріали для творчих робіт.

До цього списку слід включити:

  • фетр;
  • глітерний, звичайний та махровий фоаміран;
  • ножиці з фігурними лезами
  • нестандартний кольоровий папір та картон (наприклад, голографічний, з ефектом 3D, глітерний чи з візерунками);
  • клей-пістолет та силіконові стрижні до нього;
  • набір для квілінгу;
  • декоративні помпони різного діаметру;
  • синельний дріт різних кольорів.

*на правах реклами

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні