Щоб гриби були безпечними для вживання, у маринаді має бути достатньо оцту.
Вода – 1 л, оцтова есенція (або 1 склянка столового оцту, тоді води потрібно взяти на 1 склянку менше) – 3 чайні ложки, цукор – 2 столові ложки, сіль – 4 чайні ложки, лавровий лист – 3 шт., запашний перець – 6 шт., гвоздика – 3 шт., кориця – за смаком.
Влийте воду в каструлю, додайте цукор та сіль, поставте каструлю на плиту і доведіть воду до кипіння, щоб цукор та сіль повністю розчинилися.
Обережно додайте оцет в киплячий розчин. Оцет може спінитися, тому переконайтеся, що каструля не переповнена.
Покладіть у каструлю спеції, прокип’ятіть маринад 5 хвилин.
Покладіть відварені гриби в каструлю з маринадом. Прокип’ятіть 10-15 хвилин.
Остудіть маринад з грибами і розкладіть у чисті банки. У банках має бути близько 30% маринаду, щоб гриби могли вільно плавати.
Читайте також:
Як засолити гриби холодним способом.
Маринований кизил - це не тільки оригінальна закуска, але і чудове доповнення до м'ясних страв…
Якщо у вас немає можливості скористатися телефонним зв’язком, то зв'язатися з контакт-центром Пенсійного фону і…
Споживачів попередили про покарання за прилади обліку комунальних послуг. Наразі в Україні відбуваються перевірки –…
Нині у воєнний час ситуація в українській економіці дуже нестабільна. Продукти дорожчають, а деякі стають…
Правила нарахування мінімальної пенсії та доплати за стаж справді змінилися.
Сухі чорнобривці – вкрай потрібна та корисна річ для городників. Розповідаємо, що з ними треба…