Щоб гриби були безпечними для вживання, у маринаді має бути достатньо оцту.
Вода – 1 л, оцтова есенція (або 1 склянка столового оцту, тоді води потрібно взяти на 1 склянку менше) – 3 чайні ложки, цукор – 2 столові ложки, сіль – 4 чайні ложки, лавровий лист – 3 шт., запашний перець – 6 шт., гвоздика – 3 шт., кориця – за смаком.
Влийте воду в каструлю, додайте цукор та сіль, поставте каструлю на плиту і доведіть воду до кипіння, щоб цукор та сіль повністю розчинилися.
Обережно додайте оцет в киплячий розчин. Оцет може спінитися, тому переконайтеся, що каструля не переповнена.
Покладіть у каструлю спеції, прокип’ятіть маринад 5 хвилин.
Покладіть відварені гриби в каструлю з маринадом. Прокип’ятіть 10-15 хвилин.
Остудіть маринад з грибами і розкладіть у чисті банки. У банках має бути близько 30% маринаду, щоб гриби могли вільно плавати.
Читайте також:
Як засолити гриби холодним способом.
Ситна, ароматна страва з кукурудзяної крупи та сиру готується легко та підходить для будь-якого часу…
З червня частина українців може отримати "сюрпризи" у рахунках за холодну воду та каналізацію –…
Громадяни, переміщені всередині країни через війну, з 1 червня більше не звільнені від мобілізації. ВПО…
Якщо у вас виникли сумніви щодо коректності нарахування пенсії, важливо знати, як перерахувати виплати, на…
Розпал сезону полуниці, як завжди, очікується в середині червня. У цей період краще й купувати…
У період війни в багатьох українців знизився рівень зарплати або дохід став нерегулярним. Це погано…