З баклажанів можна приготувати будь-яку страву. Вони добре замінюють м’ясо, але добре поєднуються і з ним, а також з горіхами, грибами, солодким перцем, помідорами, сиром.
Для приготування цієї страви баклажани запікаються в духовці та подаються з горіховим соусом. Соус готується дуже просто: усі інгредієнти змішуються, горіхова маса та прянощі не піддаються термообробці. Такі баклажани сподобаються тим, хто полюбляє гострі закуски та прянощі.
Баклажани – 300-350 г, горіхи – 220-270 г, базилік свіжий – 1 пучок, кінза – кілька гілочок, часник – 3 зубчики, хмелі-сунелі – 1/2 чайної ложки, шафран (куркума) – 1- г, перець червоний – 1/5 чайної ложки, коріандр – 1,5 чайної ложки, сіль – 1/2 чайної ложки, винний оцет(лимонний сік) – 1-2 чайної ложки, вода – 150-270 мл.
• Очистити горіхи і подрібнити до однорідної маси: потовкти у ступці, пропустити через м’ясорубку або в блендері.
• Додати до горіхів дрібно нарізані часник, базилік та кінзу. Додати спеції. Якщо вам подобається соус білого кольору, то шафран виключіть. Як і куркума, він надасть соусу жовтого відтінку.
• Розвести пасту прохолодною кип’яченою водою до консистенції густої пасти, додати оцет і сіль за смаком.
• Нарізати кільцями баклажани товщиною не менше 1-1,5 см, змастити олією, викласти на пергаментний папір і запекти в духовці при 180 градусів по 5-7 хвилин із кожного боку.
• Викласти на готові баклажани по 1-2 чайні ложки горіхового соусу та прикрасити зеленню.
Читайте також:
Чи вмієте ви маринувати баклажани: дивовижна закуска готова до вживання через 4-5 днів
Баклажани в аджиці: гостра пікантна закуска на всі пори року
Пенсійний фонд попередив: частина українських пенсіонерів ризикує залишитися без грошей уже з 2026 року. Що…
Огірки чи кабачки? Дієтологи зважили користь обох літніх овочів і розповіли, чим вони відрізняються.
Коли приходить час оформляти пенсію, роки навчання у виші можуть відіграти значну роль. У певних…
Погода в середу мало відрізнятиметься від вівторка. Над Україною – область підвищеного атмосферного тиску, мінлива…
Астрономи фіксують підвищену активність магнітосфери: на Сонці продовжуються спалахи. Фахівці радять бути уважними літнім та…
Літо – пора кавунів та динь. Ці соковиті фрукти не тільки освіжають, а й приносять…