Маково-лимонний кекс
Інгредієнти
Борошно — 200 грамів, вершкове масло — 100 грамів, цукор — 200 грамів, яйця — 4 штуки, мак — 50 грамів, крохмаль — 1 столова ложка, розпушувач — 1,5 чайної ложки, олія — 100 мілілітрів, лимонний сік — 1 столова ложка, цедра одного лимона.
Приготування
- З’єднати всі сухі інгредієнти, перемішати.
- В окремій мисці яйця збити з цукром.
- Додати розтоплене вершкове масло, перемішати.
- Влити рослинну олію і лимонний сік, перемішати.
- Додати лимонну цедру і сухий мак, перемішати.
- Додати сухі інгредієнти, перемішати.
- Тісто викласти у форму для запікання, випікати в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько години.
Кекс вийняти з форми, залишити повністю охолонути і подавати на стіл.
Вам буде корисно:
Без молока, сметани та кефіру: печемо найніжніші кекси без довгого вимішування тіста.
Ніжний та повітряний чорничний кекс: простий, але дуже смачний літній рецепт