Статті

Пісні пишні оладки на дріжджах – розлетяться за лічені хвилини

Пісні пишні оладки на дріжджах

Інгредієнти

Вода – 250 мл, сухі дріжджі – 1 чайна ложка, цукор – 3 чайні ложки, ванільний цукор – 1 пакетик, сіль – 0,5 чайної ложки, борошно – 250 г, олія – 1 столова ложка + для смаження.

Як готувати

  • Насамперед потрібно замісити тісто безопарним способом. Для цього влити в миску теплу (не гарячу) воду. Додати сухі дріжджі, всипати звичайний та ванільний цукор. Добре перемішати вінчиком, щоб цукор розчинився.

  • Влити олію, додати сіль і ще раз все збити.

  • Борошно обов’язково потрібно просіювати, щоб наситити його киснем. Борошно додавати не все відразу, а частинами, щоб контролювати густоту тіста. Зазвичай борошна йде за вагою стільки ж, скільки води. Але врахуйте, що якість борошна у всіх різна, тому може знадобитися як трохи більше, так і трохи менше.

  • Тісто вимішувати ложкою близько 10 хвилин, щоб розвинути клейковину. У процесі воно ставатиме більш еластичним, тягтиметься за ложкою, а не обриватиметься відразу.

  • Накрити миску з тістом кришкою, рушником або затягнути харчовою плівкою і залишити в теплому місці на 40 хвилин для вистоювання. За цей час воно має збільшитись у 2 рази.

  • Після першого підйому добре перемішати тісто, щоб осадити його. Знову накрити його і дати постояти ще 30 хвилин.

  • На розпечену сковороду налити трохи олії. Відсаджувати оладки можна руками, змоченими водою або олією, або ложкою, яку теж потрібно змочувати у воді, щоб не прилипало тісто.

  • Смажити на середньому вогні під кришкою до рум’яної скоринки, після цього перевернути і обсмажити другий бік.

Читайте також:

Весь секрет у тісті: оладки вийдуть пишні та високі – ось як готують їх досвідчені господині.

Такі оладки ви ще не готували – додайте замість борошна цей інгредієнт і побачите різницю.

Новое на сайте

  • Новини

Сонце знову готує сюрприз: Землю накриє нова хвиля магнітних збурень

Затишшя перед бурею. Магнітосфера не заспокоюється — метеозалежним радять берегтися.

04/10/2025 21:00
  • Статті

Зворотній осмос чи проточна фільтрація: що вибрати для очищення води?

Дуже рідко питання: чи готові ви пити воду з-під крана без використання фільтра, можна почути…

04/10/2025 20:39
  • Новини

Східний сніданок на вашій кухні: як приготувати яйця по-турецьки за 20 хвилин

Швидко, красиво, смачно. Цей турецький рецепт вже став світовим трендом.

04/10/2025 19:50
  • Різне

Магніти на кухні небезпечні: зніміть їх з холодильника прямо зараз

Ці прикраси шкодять дому та здоров'ю. Експерти попередили про небезпеку магнітів.

04/10/2025 18:30
  • Новини

Як зберегти врожай буряка і моркви без льоху: три несподівані рішення

Прості способи зберегти моркву й буряк свіжими всю зиму. Де овочі почуватимуться найкраще?

04/10/2025 17:20
  • Новини

Дешеві чи дорогі макарони: як вибрати якісну пасту без переплати

Чим відрізняються макарони за 30 і 90 грн? Шукайте відповідь на упаковці.

04/10/2025 16:10