Статті

Пісні пишні оладки на дріжджах – розлетяться за лічені хвилини

Пісні пишні оладки на дріжджах

Інгредієнти

Вода – 250 мл, сухі дріжджі – 1 чайна ложка, цукор – 3 чайні ложки, ванільний цукор – 1 пакетик, сіль – 0,5 чайної ложки, борошно – 250 г, олія – 1 столова ложка + для смаження.

Як готувати

  • Насамперед потрібно замісити тісто безопарним способом. Для цього влити в миску теплу (не гарячу) воду. Додати сухі дріжджі, всипати звичайний та ванільний цукор. Добре перемішати вінчиком, щоб цукор розчинився.

  • Влити олію, додати сіль і ще раз все збити.

  • Борошно обов’язково потрібно просіювати, щоб наситити його киснем. Борошно додавати не все відразу, а частинами, щоб контролювати густоту тіста. Зазвичай борошна йде за вагою стільки ж, скільки води. Але врахуйте, що якість борошна у всіх різна, тому може знадобитися як трохи більше, так і трохи менше.

  • Тісто вимішувати ложкою близько 10 хвилин, щоб розвинути клейковину. У процесі воно ставатиме більш еластичним, тягтиметься за ложкою, а не обриватиметься відразу.

  • Накрити миску з тістом кришкою, рушником або затягнути харчовою плівкою і залишити в теплому місці на 40 хвилин для вистоювання. За цей час воно має збільшитись у 2 рази.

  • Після першого підйому добре перемішати тісто, щоб осадити його. Знову накрити його і дати постояти ще 30 хвилин.

  • На розпечену сковороду налити трохи олії. Відсаджувати оладки можна руками, змоченими водою або олією, або ложкою, яку теж потрібно змочувати у воді, щоб не прилипало тісто.

  • Смажити на середньому вогні під кришкою до рум’яної скоринки, після цього перевернути і обсмажити другий бік.

Читайте також:

Весь секрет у тісті: оладки вийдуть пишні та високі – ось як готують їх досвідчені господині.

Такі оладки ви ще не готували – додайте замість борошна цей інгредієнт і побачите різницю.

Метки: кулинария рецепт

Новое на сайте

  • Новини

Свята та народні прикмети 22 листопада – чому сьогодні треба позбавитися від старих і непотрібних речей

У цей день відзначають 27 щорічних свят, з деякими з них ми хотіли б вас…

22/11/2024 06:27
  • Новини

Неймовірно пісочне, листкове та ніжне «П’яне печиво»: рецепт із трьох інгредієнтів

Багато господинь не люблять довго возитися на кухні, тому віддають перевагу простим рецептам. Пропонуємо найлегший…

22/11/2024 05:33
  • Статті

Як зробити теплицю своїми руками

Теплиця – це відмінний спосіб вирощування рослин, який дозволяє продовжити вегетаційний період і захистити рослини…

21/11/2024 23:55
  • Новини

Не проходьте повз: ця річкова риба просто на вагу золота – справжнє джерело вітамінів

Річкова риба посідає важливе місце у раціоні українців. Найперша її перевага в доступності у свіжому…

21/11/2024 23:25
  • Новини

Чи можна обприскувати орхідеї – кожен другий не знає точної відповіді

Орхідеї - улюблені рослини багатьох, але не всі квітникарі знають, чи можна обприскувати орхідеї, чи…

21/11/2024 22:54
  • Новини

Погода в Україні на п’ятницю, 22 листопада

22 листопада на території України очікується сніг, вітер, місцями дощі. На сході та півдні без…

21/11/2024 22:15