Неділя, 8 Вересня, 2024
ГоловнаРізнеМаленькі секрети господарської скарбнички: де зберігати олію, як зберегти гострими лезами блендера

Маленькі секрети господарської скарбнички: де зберігати олію, як зберегти гострими лезами блендера

Этот материал также доступен на русском языке
Випробували різні кошти, а не виходить. І раптом вдала порада все змінила! Своїми секретами діляться наші читачі, а ми складаємо їх у наші скарбнички.

Де зберігати соняшникову олію?

Найкраще місце для зберігання рослинної олії – темне і прохолодне місце, наприклад, шафа або комора. Відповідна температура – від 10 до 20 градусів. Зберігати олію потрібно в закритій тарі, щоб запобігти окисленню. Не зберігайте олію в холодильнику і не заморожуйте її, інакше продукт змінить смак, запах і консистенцію.

Чому вершки згортаються у соусі?

  • Вершки можуть згорнутися при додаванні у кислі соуси. Щоб цього уникнути, змішайте томат з невеликою кількістю цукру та борошна, трохи прогрійте, а потім, помішуючи, додайте вершки і потоміть кілька хвилин на мінімальному вогні.
  • Також для соусу вибирайте вершки жирністю від 23% і більше.
  • Перед тим як додавати вершки з холодильника у гарячу страву, залиште їх при кімнатній температурі, а посуд зі стравою зніміть з вогню. Тоді вершки не згорнуться і не перетворяться на пластівні.
  • При додаванні вершків до сковороди одночасно помішуйте соус вінчиком, щоб вони рівномірно розподілилися в соусі і не згорнулися.
  • Не потрібно кип’ятити вершки, доведіть страву майже до готовності, а за кілька хвилин до закінчення приготування додайте вершки.

Щоб леза блендера не затупилися

Щоб леза блендера не затупилися, не використовуйте його для подрібнення кавових зерен, круп, бобів та інших твердих продуктів. Також блендер не підходить для сухофруктів або густого пюре, тому що ножі в’язнуть і не можуть обертатися з необхідною швидкістю. І це може призвести до поломки приладу.

Освіжаємо старий матрац

Щоб освіжити старий матрац, змішайте перекис водню, краплю рідкого мила і три столові ложки соди. Нанесіть суміш на брудні місця на матраці. Через 10 хвилин залишки суміші за допомогою пилососа можна прибрати з поверхні.

Чистимо запилену шубу

Запилену шубу злегка виколотить тростиною або еластичним прутиком. Якщо пилу накопичилося багато, розкладіть шубу на ганчірці або простирадлі хутром вниз і вибийте енергійніше.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні