Статті

Галети з фруктами – останній писк кулінарної моди літа-2024: печемо з абрикосами

Галета – це ніжний та хрумкий пиріг із рубаного тіста. Начинка може бути найрізноманітнішою – від фруктів, ягід та горіхів до овочів, зелені та сиру.

Можна використовувати лише половину тесту, а решту заморозити. Тісто чудово зберігається у морозильній камері до 3-х місяців. Для розморожування – перекласти тісто в холодильник за 12-24 години.

Раніше ми розповідали про найсмачніший джем з абрикосів із секретним компонентом – такі ласощі ви будете їсти ложками.

Галета з абрикосами

Галета з абрикосами за нашим рецептом вийде настільки смачною, що вам неодмінно захочеться приготувати такий пиріг ще не раз, щоб насолодитися соковитим та ароматним десертом. І готується вона досить просто та швидко.

Вибирайте для галети зрілі, але ще не перестигли абрикоси, щоб вони зберегли форму в процесі випікання.

Інгредієнти

Борошно – 2 склянки, цукор – 3 столові ложки, йогурт або сметана – 3 столові ложки, вершкове масло – 120 грамів, розпушувач для тіста – 1 чайна ложка, яйце – 1 штука, щіпка солі, абрикоси – 20 штук, крохмаль – 1 столова ложка, цукор – 2-3 столові ложки для абрикосів, горіхи – за смаком.

Приготування

  • Половину борошна розтерти з маслом, додати яйце, сіль, йогурт, цукор, ванілін і розпушувач.
  • Все добре перемішати.
  • Поступово додаючи борошно, замісити еластичне тісто.
  • Можна відразу розділити на дві частини, тоді вийдуть дві невеликі галети.
  • Відправити в холодильник на 30 хвилин.

Далі підготувати абрикоси: помити, вийняти кісточки, розділити на половинки, присипати цукром.

  • Розкачати тісто для галет, викласти на пергамент у форми.
  • Середину трохи присипати крохмалем і викласти начинку.
  • Зверху присипати за бажанням шматочками горіхів.
  • Краї тіста загорнути на начинку і випікати в розігрітій до 190-200 градусів духовці приблизно 25-30 хвилин.

Новое на сайте

  • Новини

У віці 76 років померла відома українська акторка Тетяна Шеліга

Зупинилося серце відомої української акторки кіно і театру, заслуженої артистки України. Дату та час прощання…

03/07/2025 13:49
  • Новини

Протягом одного дня роздаватимуть продуктові сертифікати від “Сільпо”: стартувала реєстрація

Благодійний фонд розпочав реєстрацію на видачу гуманітарної допомоги у вигляді продуктових наборів. Розповідаємо, як подати…

03/07/2025 12:46
  • Новини

Закордонний стаж зарахують до пенсії: що змінилося для українців (відео)

Працювали за межами України? Тепер це може допомогти вийти на пенсію вчасно. Але будьте уважні:…

03/07/2025 11:18
  • Новини

Нововведення на Укрпошті, які торкнуться багатьох клієнтів: що змінилося з 1 липня

З 1 липня в Укрпошті діють нові правила, які стосуються грошових виплат для фізичних осіб.…

03/07/2025 09:46
  • Новини

Що зберігати у шухляді холодильника: прості правила для свіжих продуктів

Шухляда холодильника – не просто «полиця для овочів». Саме тут продукти довше залишаються свіжими, якщо…

03/07/2025 07:34
  • Новини

Власникам будинків та квартир доведеться заплатити за зайву житлову площу: час є до 1 вересня

В Україні у 2025 році деяким власникам старого та нового житла доведеться заплатити податок на…

03/07/2025 05:34