Галета – це ніжний та хрумкий пиріг із рубаного тіста. Начинка може бути найрізноманітнішою – від фруктів, ягід та горіхів до овочів, зелені та сиру.
Можна використовувати лише половину тесту, а решту заморозити. Тісто чудово зберігається у морозильній камері до 3-х місяців. Для розморожування – перекласти тісто в холодильник за 12-24 години.
Раніше ми розповідали про найсмачніший джем з абрикосів із секретним компонентом – такі ласощі ви будете їсти ложками.
Галета з абрикосами
Галета з абрикосами за нашим рецептом вийде настільки смачною, що вам неодмінно захочеться приготувати такий пиріг ще не раз, щоб насолодитися соковитим та ароматним десертом. І готується вона досить просто та швидко.
Вибирайте для галети зрілі, але ще не перестигли абрикоси, щоб вони зберегли форму в процесі випікання.
Інгредієнти
Борошно – 2 склянки, цукор – 3 столові ложки, йогурт або сметана – 3 столові ложки, вершкове масло – 120 грамів, розпушувач для тіста – 1 чайна ложка, яйце – 1 штука, щіпка солі, абрикоси – 20 штук, крохмаль – 1 столова ложка, цукор – 2-3 столові ложки для абрикосів, горіхи – за смаком.
Приготування
- Половину борошна розтерти з маслом, додати яйце, сіль, йогурт, цукор, ванілін і розпушувач.
- Все добре перемішати.
- Поступово додаючи борошно, замісити еластичне тісто.
- Можна відразу розділити на дві частини, тоді вийдуть дві невеликі галети.
- Відправити в холодильник на 30 хвилин.
Далі підготувати абрикоси: помити, вийняти кісточки, розділити на половинки, присипати цукром.
- Розкачати тісто для галет, викласти на пергамент у форми.
- Середину трохи присипати крохмалем і викласти начинку.
- Зверху присипати за бажанням шматочками горіхів.
- Краї тіста загорнути на начинку і випікати в розігрітій до 190-200 градусів духовці приблизно 25-30 хвилин.