Неділя, 8 Вересня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяГалети з фруктами - останній писк кулінарної моди літа-2024: печемо з абрикосами

Галети з фруктами – останній писк кулінарної моди літа-2024: печемо з абрикосами

Этот материал также доступен на русском языке
Кулінарні сайти цього року навперебій публікують рецепти різноманітних галет. Ми вирішили не відставати від модних тенденцій і запропонуємо вам скуштувати галети з абрикосами.

Галета – це ніжний та хрумкий пиріг із рубаного тіста. Начинка може бути найрізноманітнішою – від фруктів, ягід та горіхів до овочів, зелені та сиру.

Можна використовувати лише половину тесту, а решту заморозити. Тісто чудово зберігається у морозильній камері до 3-х місяців. Для розморожування – перекласти тісто в холодильник за 12-24 години.

Раніше ми розповідали про найсмачніший джем з абрикосів із секретним компонентом – такі ласощі ви будете їсти ложками.

Галета з абрикосами

Галета з абрикосами за нашим рецептом вийде настільки смачною, що вам неодмінно захочеться приготувати такий пиріг ще не раз, щоб насолодитися соковитим та ароматним десертом. І готується вона досить просто та швидко.

Вибирайте для галети зрілі, але ще не перестигли абрикоси, щоб вони зберегли форму в процесі випікання.

Інгредієнти

Борошно – 2 склянки, цукор – 3 столові ложки, йогурт або сметана – 3 столові ложки, вершкове масло – 120 грамів, розпушувач для тіста – 1 чайна ложка, яйце – 1 штука, щіпка солі, абрикоси – 20 штук, крохмаль – 1 столова ложка, цукор – 2-3 столові ложки для абрикосів, горіхи – за смаком.

Приготування

  • Половину борошна розтерти з маслом, додати яйце, сіль, йогурт, цукор, ванілін і розпушувач.
  • Все добре перемішати.
  • Поступово додаючи борошно, замісити еластичне тісто.
  • Можна відразу розділити на дві частини, тоді вийдуть дві невеликі галети.
  • Відправити в холодильник на 30 хвилин.

Далі підготувати абрикоси: помити, вийняти кісточки, розділити на половинки, присипати цукром.

  • Розкачати тісто для галет, викласти на пергамент у форми.
  • Середину трохи присипати крохмалем і викласти начинку.
  • Зверху присипати за бажанням шматочками горіхів.
  • Краї тіста загорнути на начинку і випікати в розігрітій до 190-200 градусів духовці приблизно 25-30 хвилин.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні