Статті

З найзвичайнішої риби можна приготувати кулінарний шедевр: секрет у спеціях та паніровці

Нещодавна ми розповідали про найкращу рибу для пенсіонерів – і ціни не кусаються, і корисна для здоров’я та самопочуття.

Які спеції використовувати для запікання риби?

Найчастіше при запіканні риби використовують часник та лимонний сік. Але кулінари радять використовувати й інші спеції: розмарин і чебрець, паприку та кумін. Особливо смачною виходить запечена риба з імбиром і соєвим соусом.

  • Підготуйте філе риби, промийте його і обсушіть паперовим рушником.
  • У мисці змішайте соєвий соус, свіжий подрібнений імбир, трохи меду і трохи олії.
  • Помістіть філе риби у форму, залийте його соусом і залиште на кілька хвилин для маринування.
  • Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 15-20 хвилин.

Готову рибу подайте з картопляним пюре або овочевим гарніром.

Як правильно панірувати рибу?

Свіжу або розморожену рибу промийте, обсушіть паперовим рушником і збризкайте лимонним соком, посипте сіллю та перцем.

  • Перш ніж покласти шматок риби на сковорідку, обваляйте його у збитому яйці, потім у борошні, а в кінці у панірувальних сухарях.
  • Щоб кляр краще тримався, можна додати до борошна 1 чайну ложку картопляного крохмалю.

Замість панірувальних сухарів можна використовувати подрібнені горіхи, насіння льону, мелені вівсяні пластівці, кунжут, кукурудзяні пластівці.

Рибу треба смажити відразу після панірування, інакше вона вбере вологу з риби, не буде хрумкою і може відвалитися в процесі смаження.

Новое на сайте

  • Статті

Чому китайські товари мають попит в українському бізнесі?

Український ринок демонструє стабільно високий інтерес до продукції з Піднебесної протягом останніх десятиліть. Цей тренд…

04/07/2025 15:09
  • Новини

Усього дві таблетки на відро води – і ваші огірки плодоноситимуть без зупинки до осені

Як збільшити врожай огірків за допомогою копійчаного засобу, який є в кожній домашній аптечці. Огірки…

04/07/2025 14:51
  • Новини

Ароматна та соковита галета: найпростіший рецепт, який ви обов’язково захочете повторити

Галета – це французька страва, що нагадує відкритий пиріг. Галету можна готувати із солоною або…

04/07/2025 13:43
  • Новини

Хто з пенсіонерів віком 65+ не отримає підвищення пенсії

Хоча в Україні передбачено підвищення пенсій для громадян, які досягли 65-річного віку, далеко не всі…

04/07/2025 12:12
  • Новини

Сплачувати потрібно тільки так: Газмережі попередили споживачів про нову квитанцію за газ

Українцям почали надходити нові рахунки за газ — розповідаємо, хто їх отримає та як правильно…

04/07/2025 10:49
  • Новини

Виплатять до 3250 гривень: хто з українців зможе отримати грошову допомогу у липні

У липні частина українців матиме можливість отримати додаткові виплати від ООН у розмірі до 3250…

04/07/2025 09:28