Мойва, тушкована з цибулею
Інгредієнти
«Мойва – 200 грамів, цибуля – 1 штука, сметана – 2 столові ложки, молоко – 100 мілілітрів, олія – 2 столові ложки, сіль і спеції – за смаком.
Приготування
Якщо риба морожена, тоді треба розморозити її при кімнатній температурі.
- Мойву помити і обсушити. Рибу можна не чистити.
- Цибулю дрібно нарізати. У розігріту сковорідку влити олію і обсмажити цибулю до прозорості.
- Потім викласти мойву і смажити її разом із цибулею на невеликому вогні 5-7 хвилин.
- Окремо змішати молоко та сметану. Додати сіль та спеції і добре перемішати.
- Залити рибу соусом, довести до кипіння і тушкувати під кришкою на невеликому вогні ще 2-3 хвилини.
Щоб риба не розвалювалася під час приготування, не треба часто її перемішувати.»
Микола Віталійович, м. Чорноморськ