У процесі в’ялення вишня втрачає менше корисних властивостей, ніж при варінні. В’ялену вишню можна використовувати для десертів, пирогів, пасок або просто смакувати з чаєм.
На 1 кг вишні необхідно взяти 200 г цукру.
Помийте вишню і витягніть кісточки.
Трохи відіжміть ягоди і злийте сік. Його можна використовувати для приготування мусу або вишневого десерту.
Засипте вишню цукром і зачекайте, щоб утворився сироп.
На маленькому вогні доведіть вишні в сиропі до кипіння.
Вийміть вишні й залиште сироп і окремо вишні остигати на 6-12 годин.
Прокип’ятіть сироп 10 хвилин, додайте вишні, нехай перекипить.
Вийміть вишні на друшляк, щоб вони добре стекли.
Розкладіть ягоди на пергаментному папері. Дайте їм просохнути кілька годин.
Після цього сушіть у духовці при температурі 80-90 градусів протягом кількох годин. Вишня має випарувати всю вологу, але залишатися пружною.
ВАЖЛИВО! Не підвищуйте температуру в духовці. Не треба прискорювати процес, це може лише зашкодити.
Готові в’ялені вишні треба помістити у скляну банку або полотняний мішечок. Зберігати у темному прохолодному приміщенні або холодильнику, якщо ви збираєтеся використовувати їх найближчим часом.
Частина внутрішнього переміщених осіб втратить державну допомогу на проживання. У Мінсоцполітики назвали причини.
Деяким споживачам газу більше не нараховуватимуть платежі за його доставку. Кого це стосується та з…
Записи про трудову діяльність невдовзі зберігатимуться лише в електронному форматі. Особливо важливо внести дані про…
Багато пенсіонерів досі не знають, що перехід з пенсії за вислугу років на пенсію за…
Манні оладки: смачна та корисна альтернатива стравам з борошна. Приготуйте сніданок для всієї родини за…
Частина отримувачів соціальних допомог має терміново звернутися в Пенсійний фонд, інакше виплати припинять. Кого це…