Чебуреки із кабачків з куркою
Кабачкові чебуреки – це по суті кабачкові млинці з м’ясним припіком, які зовні дуже схожі на всі відомі борошняні вироби.
Інгредієнти
Цибуля – 1 шт., кабачок – 400 г, часник – 2 зубчики, молоко – 200 мл, борошно – 100 г, яйце – 2 шт., курячий фарш – 400 г, олія – 50 мл, сіль, спеції – за смаком.
Як готувати
-
Зріжте куряче м’ясо з кісток і пропустіть через м’ясорубку. Можна взяти вже готовий фарш.
-
У сковороді обсмажте нарізану кубиками цибулю, додайте фарш, подрібнений часник, сіль та спеції. Обсмажуйте, розбиваючи грудочки фаршу лопаткою ще близько 5 хвилин.
-
Кабачок натріть на великій тертці, додайте щіпку солі, перемішайте і залиште на 10 хвилин. Потім добре відіжміть від соку і перекладіть у глибоку миску.
-
Додайте молоко, 1 столову ложку рослинної олії, яйця, сіль та спеції за смаком. Перемішайте. Потім всипте борошно і знову все перемішайте до однорідності.
-
Розігрійте сковороду, змащену олією. Викладіть невелику частину маси кабачків так, щоб вона зайняла всю сковороду, і розрівняйте ложкою, формуючи круглу форму. Млинці не мають бути надто тонкими або товстими.
-
Щойно млинець підрум’яниться з одного боку, переверніть його і викладіть на один край трохи начинки. Вільним краєм млинця накрийте начинку і трохи притисніть лопаткою.
-
Смажити чебурек на середньому вогні з двох боків, доки він не підрум’яниться.
-
Подавати чебуреки можна як гарячими, так і охололими. Добре підійде до них часниковий соус.
Порада: за бажанням в начинку можна додати тертий сир.