Статті

Готуємо смачно: полуничне желе без желатину з’їсте насамперед – до зими може не достояти

Ароматне, яскраве желе, без будь-якого загусника не вимагатиме багато сил для приготування і чудово зберігається в квартирі в прохолодному місці близько року.

Полуничне желе на зиму без желатину

Для желе підійдуть перестиглі, але не зіпсовані ягоди. Желе чудово підійде для приготування пиріжків, як соус до млинців та пончиків, а також до морозива. Якщо банки не закривати кришками, а накрити пергаментом, то за кілька місяців желе перетвориться на натуральний мармелад. Зберігати желе потрібно в сухому, темному, прохолодному місці.

Інгредієнти

Полуниця – 500 грамів, цукор – 650 грамів.

Приготування

  • Ягоди перебрати, промити, дати повністю обсохнути і видалити хвостики.
  • Викласти полуницю в каструлю або таз з товстим дном і засипати цукром.
  • Залишити ягоди з цукром на 6 годин, щоб вони пустили сік.
  • ягоди на повільний вогонь і довести до кипіння.
  • Варити варення 5 хвилин, знімаючи піну.
  • Потім зняти з плити і залишити на 30 хвилин.
  • ягоди блендером до однорідної маси.
  • Повернути каструлю на повільний вогонь і довести до кипіння.
  • Варити желе протягом 35-40 хвилин.
  • Розкласти желе у сухі стерилізовані банки, дати повністю охолонути, щільно закрити і прибрати на зберігання.

Ви коли-небудь їли смажене варення – спробуйте приготувати таке з полуниці зі шматочками лимона.

Новое на сайте

  • Новини

Погода в Україні на вівторок, 20 травня

20 травня у більшості областей, окрім північних, знову буде дощ. У вівторок буде ще волого,…

19/05/2025 22:42
  • Новини

Магнітні бурі на вівторок, 20 травня 2025 року

Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?

19/05/2025 22:19
  • Статті

Найкраща добавка до м’яса, салатів та закусок: а ви вмієте її готувати?

Мариновані овочі - чудова добавка до будь-яких закусок.

19/05/2025 21:55
  • Новини

Шахраї розсилають фальшиві квитанції за комуналку

 У різних регіонах почали з'являтись підроблені платіжки за комунальні послуги.

19/05/2025 21:16
  • Статті

Що робити, якщо пригоріла каша: поради досвідчених кухарів

Трохи відволіклися – і з кухні долинає запах пригорілої страви. І яєчня, і м'ясо, і…

19/05/2025 20:29
  • Статті

Як зберегти голос у поважному віці: поради лікаря-фоніатра і реальні історії

Хвороби, операції, стреси, перевтома – все це позначається на силі й тембрі голосу, може навіть…

19/05/2025 19:38