П’ятниця, 28 Червня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯку гімнастику найкорисніше виконувати при захворюваннях серцево-судинної системи без зайвого навантаження

Яку гімнастику найкорисніше виконувати при захворюваннях серцево-судинної системи без зайвого навантаження

Этот материал также доступен на русском языке
Відомо, що малорухливий спосіб життя збільшує ймовірність серцевих захворювань. Дуже важливо приділяти увагу серцево-судинній системі у літньому віці.

Робити ці вправи достатньо раз на день протягом 20-30 хвилин. Перед початком і після занять потрібно вимірювати пульс – він не має перевищувати 100-110 ударів за хвилину.

Під час занять можна робити невеликі перерви, щоб відпочити.

Усі вправи виконуйте сидячи на стільці.

  1.  Енергійно розітріть долоні, потім стисніть пальці в кулак і розтисніть його, поплескайте в долоні і в кінці зробіть кругові рухи кистями.
  2. Кисті рук покладіть на плечі. Лікті розведіть в боки і зробіть вдих, зведіть лікті разом і зробіть видих. Повторіть 3-4 рази.
  3.  Покладіть руки на коліна. Перекочуйте стопи з п’яти на носок, одночасно стискаючи пальці в кулаки. Повторіть 12-15 разів.
  4. Опустіть руки вздовж тулуба. Ковзайте ногами по підлозі, супроводжуючи це такими ж рухами рук, як при ходьбі. Повторіть 12-17 разів.
  5.  Покладіть руки на пояс і повертайте тулуб праворуч і ліворуч. Виконуйте 8-10 разів. Потім підніміть руки вгору і зробіть вдих, опустіть через боки – видих.
  6.  Сядьте на край стільця і візьміться за нього руками. Ноги витягніть і випряміть вперед. Робіть ними поперемінні рухи вгору-вниз. Виконуйте 6-8 разів.
  7.  Руками підтягніть праве коліно до грудей, опустіть його і розведіть руки убік. Потім зробіть те саме з лівим коліном і знову розведіть руки в боки. Повторюйте 8-10 разів.
  8.  Підніміть руки вгору і зробіть вдих, нахиліть тулуб вперед – видих. Повторіть 3-4 рази.

Завершіть зарядку відпочинком – сидячи на стільці, покладіть руки на коліна, ноги поставте нарізно. Дихання має бути спокійним.

Спробуйте також цей комплекс вправ, який ми рекомендували раніше.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні