Четвер, 4 Липня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЧим змастити пиріг для одержання рум'яної скоринки

Чим змастити пиріг для одержання рум’яної скоринки

Этот материал также доступен на русском языке
Любая хозяйка знает, что вкусные пироги – не только тесто и начинка. Секрет аппетитной выпечки кроется нередко в корочке – красивой, румяной, золотистой.

Щоб надати виробу з тіста апетитного вигляду і отримати рум’яну скоринку, його необхідно перед випіканням змастити яйцем або іншими продуктами – залежно від того, солодка випічка, солона, пісна чи здобна.

Ось що радять спеціалісти.

  • Збите яйце допомагає домогтися рум’яної, блискучої та хрусткої скоринки. Якщо тісто дуже жирне, то використовують окремо збитий білок – тісто так чи інакше зарум’яниться, а білок надасть скоринці гарного блиску. Окремо жовток використовують, якщо необхідно, щоб скоринка сильніше зарум’янилася. Але жовткова глазур виходить густою і наноситься товстим шаром.
  • Рослинна олія — гарний варіант для пісної випічки, скоринка виходить рум’яною та м’якої текстури.
  • Міцний гарячий чай із цукром – підходить для солодкої випічки, вона набуває рум’янцю і матовості. Потрібно 100 мл міцного чаю, 2 столові ложки цукру і 2 чайні ложки борошна, суміш остудити, перш ніж наносити.
  • Молоко надає випічці золотистої скоринки зі слабким блиском без глянцю. Змащувати до випікання або за 5 хвилин до кінця приготування.
  • Сметана або майонез – для скоринки з невеликим блиском. Для несолодкої випічки підійде нежирний майонез, його можна розвести з водою.
  • Вершкове масло – скоринка випічки виходить матовою, м’якою і ніжною. Змащувати краще за 10 хвилин до випікання, іноді масло змішують з водою та невеликою кількістю борошна і цукру (для солодкої випічки), щоб його було легше наносити.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні