Як правильно збирати, сушити та використовувати липовий цвіт, ми багато разів розповідали.
Готуємо варення із квіток липи
Знадобиться
1 кг висушених квіток липи, 400 мл води, 3 г лимонної кислоти, 1 кг цукру.
Приготування
- Квітки промити в друшляку проточною водою, просушити і викласти в емальований таз.
- Приготувати цукровий сироп. Прокип’ятити 5-7 хвилин в емальованому посуді воду з цукром до повного розчинення цукру.
- Сироп відцідити, пропускаючи через кілька шарів марлі, потім знову довести до кипіння і залити ним квітки. Щоб квітки повністю занурилися в цукровий сироп, кладуть плоску тарілку і придавлюють вантажем.
- Після повного просочення квітів варення варять в один прийом до готовності, а в кінці додають лимонну кислоту.
Корисна порада
Липові квітки звично сушать. Врахуйте, що спеції слід зберігати в герметичних і непрозорих контейнерах – з темного скла, силікону або харчового пластику. Так вони збережуть свій смак та аромат. Не можна їх зберігати на світлі або біля плити.