П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяВи коли-небудь їли смажене варення - спробуйте приготувати таке з полуниці зі...

Ви коли-небудь їли смажене варення – спробуйте приготувати таке з полуниці зі шматочками лимона

Этот материал также доступен на русском языке
Саме час, поки полуничний сезон у розпалі, запастись на зиму ароматною ягодою. І для цього ми пропонуємо вам оригінальний рецепт, який дозволить вам отримати надзвичайний результат та чудове варення.

Ми зібрали поради кулінарів і експертів щодо того, як правильно обирати полуницю і що незвичного з неї можна приготувати. 

Смажене варення з полуниці зі шматочками лимону

Це найшвидший спосіб приготування варення з полуниці. А шматочки лимону зроблять його оригінальним і цікавим. Головне, не збільшуйте порцію. Тоді варення вийде густим і матиме чудовий колір. Якщо бажаєте «насмажити» багато такого варення – повторюйте рецепт кілька разів.

Інгредієнти

Полуниця – 1 кілограм; цукор – 600 грамів; лимонна кислота – на кінчику ножа; лимон – 2 кільця.

Приготування

  • Полуницю помийте, видаліть зелені хвостики, просушіть.
  • Якщо ягоди різного розміру, великі розріжте навпіл.
  • Лимон поріжте дрібними кубиками.
  • Велику сковорідку розігрійте на вогні.
  • Викладіть ягоди, цукор, лимон і дрібку лимонної кислоти.

Готуйте варення на великому вогні без кришки протягом 10 хвилин після закипання.

Готове гаряче варення розлийте у стерилізовані банки і закрийте кришками.

Корисні поради

  • Якщо не маєте великої сковорідки, зменште порцію вдвічі.

  • Готове варення добре зберігається у темному прохолодному місці.

Готувала Світлана Шевчук

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні