Ми зібрали поради кулінарів і експертів щодо того, як правильно обирати полуницю і що незвичного з неї можна приготувати.
Смажене варення з полуниці зі шматочками лимону
Це найшвидший спосіб приготування варення з полуниці. А шматочки лимону зроблять його оригінальним і цікавим. Головне, не збільшуйте порцію. Тоді варення вийде густим і матиме чудовий колір. Якщо бажаєте «насмажити» багато такого варення – повторюйте рецепт кілька разів.
Інгредієнти
Полуниця – 1 кілограм; цукор – 600 грамів; лимонна кислота – на кінчику ножа; лимон – 2 кільця.
Приготування
- Полуницю помийте, видаліть зелені хвостики, просушіть.
- Якщо ягоди різного розміру, великі розріжте навпіл.
- Лимон поріжте дрібними кубиками.
- Велику сковорідку розігрійте на вогні.
- Викладіть ягоди, цукор, лимон і дрібку лимонної кислоти.
Готуйте варення на великому вогні без кришки протягом 10 хвилин після закипання.
Готове гаряче варення розлийте у стерилізовані банки і закрийте кришками.
Корисні поради
-
Якщо не маєте великої сковорідки, зменште порцію вдвічі.
-
Готове варення добре зберігається у темному прохолодному місці.
Готувала Світлана Шевчук