Статті

Літнє меню: молода фарширована картопля – фаворит смаку

Раніше ми розповідали, як приготувати молоду картоплю, запечену з сиром, а також рекомендували ввести в літнє меню молоду картоплю в медовому соусі: так картоплю ви ще не готували.

Молода фарширована картопля

Молода картопля – 15 штук (великі бульби), печериці – 300-400 грамів, цибуля – 3 штуки, морква – 1 штука, часник – 6-8 зубчиків, помідори подрібнені – 500 грамів, томатна паста – 2 столові ложки, олія рослинна – 2 столові ложки, паприка мелена – 0,5 чайної ложки, кмин – 0,5 чайної ложки, кориця – 1/4 чайної ложки, петрушка, перець і сіль – за смаком.

Приготування

  • Чисту картоплю розрізати навпіл і акуратно витягти з кожної часточки серцевину.
  • Розігріти в сотейнику олію (одну ложку) і обсмажити на ній нарізані дрібно печериці.
  • Коли гриби будуть наполовину готові, додати 4 зубчики подрібненого часнику, мелений чорний перець та сіль за смаком. Перемішати все і смажити гриби майже до готовності, наприкінці додати нарізану петрушку.
  • Заповнити половинки картоплі грибною начинкою.
  • У сотейник, де смажилися гриби, додати ще ложечку олії, подрібнену цибулю, решту подрібненого часнику і смажити 6-7 хвилин на середньому вогні до золотистого кольору.
  • Після додати дві ложки томатної пасти і терту моркву, тушкувати все, помішуючи, 6-7 хвилин.
  • Додати в сотейник подрібнені помідори (без шкірки), паприку, корицю, кмин та сіль за смаком.
  • Тримати соус на вогні ще 5-7 хвилин, після викласти нафаршировану картоплю в сотейник, щоб вона не потопала в соусі.
  • Накрити кришкою сотейник і помістити в розігріту до 180 градусів духовку на годину.
  • Після закінчення кришку підняти і ще 10-15 хвилин готувати картоплю без неї.

Новое на сайте

  • Новини

Погода в Україні на вівторок, 20 травня

20 травня у більшості областей, окрім північних, знову буде дощ. У вівторок буде ще волого,…

19/05/2025 22:42
  • Новини

Магнітні бурі на вівторок, 20 травня 2025 року

Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?

19/05/2025 22:19
  • Статті

Найкраща добавка до м’яса, салатів та закусок: а ви вмієте її готувати?

Мариновані овочі - чудова добавка до будь-яких закусок.

19/05/2025 21:55
  • Новини

Шахраї розсилають фальшиві квитанції за комуналку

 У різних регіонах почали з'являтись підроблені платіжки за комунальні послуги.

19/05/2025 21:16
  • Статті

Що робити, якщо пригоріла каша: поради досвідчених кухарів

Трохи відволіклися – і з кухні долинає запах пригорілої страви. І яєчня, і м'ясо, і…

19/05/2025 20:29
  • Статті

Як зберегти голос у поважному віці: поради лікаря-фоніатра і реальні історії

Хвороби, операції, стреси, перевтома – все це позначається на силі й тембрі голосу, може навіть…

19/05/2025 19:38