Ми зібрали поради кулінарів і експертів щодо того, як правильно обирати полуницю і що незвичного з неї можна приготувати.
Найкращий вибір – ягоди однорідного кольору. Він, залежно від сорту, може мати відтінки від яскраво-червоного до темно-бордового. Сьогодні є чимало різновидів і сортів, які різняться за формою та розмірами ягід.
Однак ані перше, ані друге не є запорукою доброго смаку.
Якщо маєте можливість спробувати ягоди, наприклад, на ринку, скористайтеся цим. Не зайвим буде мати пляшечку чистої води, аби помити полуницю, яку берете на пробу.
Велика полуниця не завжди краща за малу. Дрібні ягоди чудово підходять для пирогів і варення.
Прив’ялі листя і хвостики свідчать про те, що полуницю зірвали давно. Тож обирайте тверді і пружні ягоди. Якщо хвостик легко відривається, значить полуниця достигла. Такі ягоди найсмачніші, але транспортувати їх потрібно обережно, щоб не прим’яти.
Найпростіший рецепт ідеального, корисного домашнього морозива. Знадобляться лише 3 інгредієнти: полуниця, банан і молоко. Таке морозиво можна сміливо давати дітям. Такий десерт також не зашкодить фігурі.
полуниця – 200 грамів; банан – 200 грамів, молоко – 100 мілілітрів.
Готувала Світлана Шевчук
20 травня у більшості областей, окрім північних, знову буде дощ. У вівторок буде ще волого,…
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Мариновані овочі - чудова добавка до будь-яких закусок.
У різних регіонах почали з'являтись підроблені платіжки за комунальні послуги.
Трохи відволіклися – і з кухні долинає запах пригорілої страви. І яєчня, і м'ясо, і…
Хвороби, операції, стреси, перевтома – все це позначається на силі й тембрі голосу, може навіть…