Статті

Ягідний сезон: як приготувати з полуниці та бананів морозиво.

Ми зібрали поради кулінарів і експертів щодо того, як правильно обирати полуницю і що незвичного з неї можна приготувати. 

Як вибирати полуницю

Форма і колір

Найкращий вибір – ягоди однорідного кольору. Він, залежно від сорту, може мати відтінки від яскраво-червоного до темно-бордового. Сьогодні є чимало різновидів і сортів, які різняться за формою та розмірами ягід.

Однак ані перше, ані друге не є запорукою доброго смаку.

Якщо маєте можливість спробувати ягоди, наприклад, на ринку, скористайтеся цим. Не зайвим буде мати пляшечку чистої води, аби помити полуницю, яку берете на пробу.

Велика полуниця не завжди краща за малу. Дрібні ягоди чудово підходять для пирогів і варення.

Листя і хвостики

Прив’ялі листя і хвостики свідчать про те, що полуницю зірвали давно. Тож обирайте тверді і пружні ягоди. Якщо хвостик легко відривається, значить полуниця достигла. Такі ягоди найсмачніші, але транспортувати їх потрібно обережно, щоб не прим’яти.

Готуєм морозиво з полуниці і бананів

Найпростіший рецепт ідеального, корисного домашнього морозива. Знадобляться лише 3 інгредієнти: полуниця, банан і молоко. Таке морозиво можна сміливо давати дітям. Такий десерт також не зашкодить фігурі.

Інгредієнти

полуниця – 200 грамів; банан – 200 грамів, молоко – 100 мілілітрів.

Приготування

  • Банан очистіть, наріжте шматочками по 1 сантиметру і покладіть у морозильну камеру на 30-60 хвилин. Саме заморожений банан забезпечить морозиву кремоподібну текстуру.
  • Полуницю помийте, очистіть від плодоніжок і просушіть.
  • Покладіть у чашу блендера або комбайна заморожений банан, підготовлену полуницю, налийте молоко.
  • Збивайте до однорідної консистенції.
  • Розлийте у формочки для морозива і поставте в морозильну камеру приблизно на 2 години.

Готувала Світлана Шевчук

Новое на сайте

  • Новини

Погода в Україні на вівторок, 20 травня

20 травня у більшості областей, окрім північних, знову буде дощ. У вівторок буде ще волого,…

19/05/2025 22:42
  • Новини

Магнітні бурі на вівторок, 20 травня 2025 року

Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?

19/05/2025 22:19
  • Статті

Найкраща добавка до м’яса, салатів та закусок: а ви вмієте її готувати?

Мариновані овочі - чудова добавка до будь-яких закусок.

19/05/2025 21:55
  • Новини

Шахраї розсилають фальшиві квитанції за комуналку

 У різних регіонах почали з'являтись підроблені платіжки за комунальні послуги.

19/05/2025 21:16
  • Статті

Що робити, якщо пригоріла каша: поради досвідчених кухарів

Трохи відволіклися – і з кухні долинає запах пригорілої страви. І яєчня, і м'ясо, і…

19/05/2025 20:29
  • Статті

Як зберегти голос у поважному віці: поради лікаря-фоніатра і реальні історії

Хвороби, операції, стреси, перевтома – все це позначається на силі й тембрі голосу, може навіть…

19/05/2025 19:38