Питання читачки:
– Чому в деяких рецептах (особливо бісквітів) треба відокремлювати білки від жовтків, білки збивати окремо і на останньому етапі вводити їх у тісто? В чому сенс?
Відповідає кулінар-технолог Людмила Каськова:
– У класичний рецепт бісквіту не входить розпушувач, проте бісквіт добре розпушується при випіканні. Цей ефект досягається за допомогою окремо збитих білків.
У процесі збивання яєчних білків і цукру утворюється стійка піна (вона захоплює дрібні бульбашки повітря), що створює своєрідний каркас майбутнього тіста.
Якщо цю збиту масу внести у бісквітне тісто безпосередньо перед випіканням, повітряні бульбашки не встигнуть «звільнитися» і вийти з тіста.
У процесі випікання під дією високої температури бульбашки повітря та водяні пари, що знаходяться в тісті, розширюються, і відбувається розпушування.
Потім відбувається згортання білків борошна та яєць, які закріплюють пористу структуру тіста.
Відтепер квитки на приміські потяги можна придбати онлайн через додаток «Укрзалізниці». Як це зробити?
Саме час садити озимий часник! Дотримуйтесь простих порад досвідчених агрономів і отримаєте великий урожай.
Якщо хочеться здивувати гостей, але не відмовлятися від класики, рожева млинцева «Шуба» — ідеальний варіант.
Експерти прогнозують ймовірне затоплення кількох українських міст. Про які населені пункти йдеться та з чим…
Частині внутрішньо переміщених осіб доступна нова грошова допомога в розмірі 2000 гривень. Яким критеріям треба…
Пенсійний фонд України надає можливість пройти відеоідентифікацію пенсіонерам онлайн без необхідності відвідувати відділення особисто. Як…