Статті

Секрети повітряної випічки: чому до бісквітного тіста додають збиті білки

Питання читачки:

– Чому в деяких рецептах (особливо бісквітів) треба відокремлювати білки від жовтків, білки збивати окремо і на останньому етапі вводити їх у тісто? В чому сенс?

Відповідає кулінар-технолог Людмила Каськова:

– У класичний рецепт бісквіту не входить розпушувач, проте бісквіт добре розпушується при випіканні. Цей ефект досягається за допомогою окремо збитих білків.

У процесі збивання яєчних білків і цукру утворюється стійка піна (вона захоплює дрібні бульбашки повітря), що створює своєрідний каркас майбутнього тіста.

Якщо цю збиту масу внести у бісквітне тісто безпосередньо перед випіканням, повітряні бульбашки не встигнуть «звільнитися» і вийти з тіста.

У процесі випікання під дією високої температури бульбашки повітря та водяні пари, що знаходяться в тісті, розширюються, і відбувається розпушування.

Потім відбувається згортання білків борошна та яєць, які закріплюють пористу структуру тіста.

Метки: бисквит выпечка

Новое на сайте

  • Новини

Відкрито нову форму реєстрації на продукти харчування: як оформити допомогу

Благодійний фонд "Від Людини до Людини" допомагає українцям подолати труднощі. Щоб отримати допомогу, потрібно заповнити…

05/10/2024 07:36
  • Новини

Свята та народні прикмети 5 жовтня — чому цього дня потрібно постаратися повернути борги

5 жовтня в Україні відзначають Всесвітній День вчителя, Всесвітній день стомованих хворих, День працівників карного…

05/10/2024 06:33
  • Новини

Налисники будуть тонкими та еластичними – рецепт ідеального тесту: ось що потрібно додати

Рецептів приготування налисників є безліч, але цей рецепт вам сподобається. Налисники виходять тонкими, еластичними та…

05/10/2024 05:31
  • Новини

Що обов’язково потрібно зробити з яблуками перед вживанням, інакше будуть проблеми зі здоров’ям

Аби виростити великі яблука та вберегти їх від хвороб і шкідників, аграрії використовують ціли ряд…

05/10/2024 00:15
  • Новини

Погода в Україні на суботу, 5 жовтня

Чи буде в суботу тепло чи готуватись до дощів? Що кажуть синоптики.

04/10/2024 23:45
  • Новини

Магнітні бурі в суботу, 5 жовтня: готуйтесь до гіршого

Чи буде геомагнітна активність підвищена цього вікенду? Які прогнози роблять експерти?

04/10/2024 23:15